[CAT]

CS Sabadell demana regular les residències d’estudiants a la ciutat per a evitar que es concentrin en zones concretes i generin problemes de mobilitat i convivència

  • L’alcaldable liberal, Joan García, demana incloure aquestes instal·lacions en el pla d’ús per a estudiar ubicacions òptimes i que els veïns no vegin afectats els serveis

Sabadell, divendres 10 de febrer de 2023.- L’alcaldable de Ciutadans (CS) a Sabadell, Joan García, ha reclamat al govern de la ciutat que reguli la instal·lació de residències d’estudiants per a evitar que es concentrin en determinades zones del municipi i generin problemes de mobilitat, convivència i afectació als serveis dels veïns. “Ens preocupa la futura instal·lació de la residència al Llac Center perquè s’afegeix a una altra residència que està darrere de la fàbrica Camp i entenem que és un fenomen que ha de regular-se”, ha explicat Garcia.

La proposta dels liberals suggereix incorporar aquest tipus de negocis dins del pla d’ús de la ciutat perquè si no es regula “aquest tipus d’instal·lacions tendeix a concentrar-se en punts molt concrets, com la rodalia de les estacions de ferrocarril”, ha manifestat. A més, la incorporació de les residències d’estudiants dins del pla d’ús permetrà sol·licitar un estudi d’impacte sobre mobilitat i convivència. “Cal estudiar quina distància mínima seria l’adequada per a aquesta mena d’instal·lacions”, ha afegit.

García proposa actuar immediatament perquè Sabadell pugui establir unes bases coherents que permetin tant l’acolliment d’estudiants a la ciutat com garantir que hi haurà serveis suficients i de qualitat per a la resta d’habitants de Sabadell.

———–

[CAST]

CS Sabadell pide regular las residencias de estudiantes en la ciudad para evitar que se concentren en zonas concretas y generen problemas de movilidad y convivencia

  • El alcaldable liberal, Joan García, pide incluir estas instalaciones en el plan de uso para estudiar ubicaciones óptimas y que los vecinos no vean afectados los servicios

Sabadell, viernes 10 de febrero de 2023.- El alcaldable de Ciutadans (CS) en Sabadell, Joan García, ha reclamado al gobierno de la ciudad que regule la instalación de residencias de estudiantes para evitar que se concentren en determinadas zonas del municipio y generen problemas de movilidad, convivencia y afectación a los servicios de los vecinos. “Nos preocupa la futura instalación de la residencia en el Llac Center porque se añade a otra residencia que está detrás de la fábrica Camp y entendemos que es un fenómeno que debe regularse”, ha explicado Garcia.

La propuesta de los liberales sugiere incorporar este tipo de negocios dentro del plan de uso de la ciudad porque si no se regula “este tipo de instalaciones tiende a concentrarse en puntos muy concretos, como las cercanías de las estaciones de ferrocarril”, ha manifestado. Además, la incorporación de las residencias de estudiantes dentro del plan de uso permitirá solicitar un estudio de impacto sobre movilidad y convivencia. “Hay que estudiar qué distancia mínima sería la adecuada para este tipo de instalaciones”, ha añadido.

García propone actuar de inmediato para que Sabadell pueda sentar unas bases coherentes que permitan tanto la acogida de estudiantes en la ciudad como garantizar que habrá servicios suficientes y de calidad para el resto de habitantes de Sabadell.