[CAT]

L’alcaldable Joan García també demana penes més severes per a la malversació i sense possibilitat d’indult.

Sabadell , dimarts 13 de desembre de 2022.- El grup municipal de ciutadans Sabadell va presentar una moció a Junta de Portaveus per a rebutjar la derogació del delicte de sedició del Codi Penal i rebutjar també que es canviï el delicte de malversació. L’alcaldable de la formació liberal a Sabadell, Joan García, considera “absolutament necessari” evitar la derogació del delicte de sedició prevista pel PSOE i Unides Podem perquè aquesta supressió “afebleix la protecció del nostre Estat Democràtic i de Dret, i ja hem vist a Junqueras dir que això “baixarà el preu de tornar a intentar donar un altre cop a l’Estat” com en 2017. Per aquest motiu, ressalta García, “lamentem que tots els partits del consistori hagin votat en contra d’aquesta moció”.

El també diputat autonòmic ha titllat “d’inadmissible” que el govern de la Nació estigui negociant la derogació d’aquest delicte tipificat en el Codi Penal “precisament amb les persones que van ser condemnades per això i indultades després per l’actual govern i que a més no sols no es penedeixen d’haver trencat la convivència a Catalunya, celebrat un referèndum il·legal sense cap garantia i declarar unilateralment la independència, sinó que amenacen amb tornar a fer-ho”. García ha recordat que la derogació proposada per PSOE i UP cerca una rebaixa de penes per aquests delictes “molt per sota de les dictades pel Tribunal Suprem contra els delinqüents del procés” i que, a més, beneficiaria als encara fugits de la justícia, com Carles Puigdemont.

El parlamentari taronja ha qüestionat els arguments “fal·laços” esgrimits pel Govern per a justificar la derogació, com ara que l’objecte de la mesura és homologar el delicte amb la resta de països europeus. “Doncs bé, a Alemanya l’alta traïció es condemna a entre 10 anys i cadena perpètua, a Bèlgica es pena de 20 a 30 anys qui intenti destruir o canviar la forma de Govern, a Itàlia un mínim de 12 anys, a Portugal de 10 a 20 anys i aquí PSOE i UP volen que es peni a un màxim de 5 anys, no veig l’homologació per cap costat”, ha assenyalat García. El polític taronja té clar que el motiu de fons d’aquesta maniobra “és mantenir en el poder a Pedro Sánchez” al preu de deixar “venuts i desprotegits” als constitucionalistes a Catalunya.

D’altra banda, García ha qüestionat també que el Govern intenti “legalitzar la malversació” sempre que els dirigents polítics implicats no s’hagin lucrat a títol personal tot i que hagin finançat amb diners públics les seves xarxes polítiques privades i clientelistes “que només busquen la perpetuació en el poder per temps indefinit, com va ocórrer amb els ERE del PSOE a Andalusia o la trama Gürtel del PP”. És per això que la moció que es presentarà als Ajuntaments demana continuar mantenint la mateixa pena per a qui cometi aquests delictes, amb independència si els fons públics es desvien per a lucre personal o no. “Més que rebaixes penals, el que haurien de rebre són condemnes més greus sense possibilitat d’indult perquè és un delicte que es pot donar de forma continuada”, ha finalitzat.

[CAST]

El alcaldable Joan García también pide penas más severas para la malversación y sin posibilidad de indulto.

Sabadell, martes 13 de diciembre de 2022.- El grupo municipal de ciudadanos Sabadell presentó una moción a Junta de Portavoces para rechazar la derogación del delito de sedición del Código Penal y rechazar también que se cambie el delito de malversación. El alcaldable de la formación liberal a Sabadell, Joan García, considera “absolutamente necesario” evitar la derogación del delito de sedición prevista por el PSOE y Unidas Podemos porque esta supresión “debilita la protección de nuestro Estado Democrático y de Derecho, y ya hemos visto a Junqueras decir que esto “bajará el precio de volver a intentar dar otro golpe en el Estado” como en 2017. Por este motivo, resalta García, “lamentamos que todos los partidos del consistorio hayan votado en contra de esta moción”.

El también diputado autonómico ha tildado “de inadmisible” que el gobierno de la Nación esté negociando la derogación de este delito tipificado en el Código Penal “precisamente con las personas que fueron condenadas por eso e indultadas después por el actual gobierno y que además no solo no se arrepienten de haber roto la convivencia en Cataluña, celebrado un referéndum ilegal sin ninguna garantía y declarar unilateralmente la independencia, sino que amenazan con volver a hacerlo”. García ha recordado que la derogación propuesta por PSOE y UP busca una rebaja de penas por estos delitos “muy por debajo de las dictadas por el Tribunal Supremo contra los delincuentes del proceso” y que, además, beneficiaría a los todavía huidos de la justicia, como Carles Puigdemont.

El parlamentario naranja ha cuestionado los argumentos “falaces” esgrimidos por el Gobierno para justificar la derogación, como por ejemplo que el objeto de la medida es homologar el delito con el resto de países europeos. “Pues bien, en Alemania el alta traición se condena a entre 10 años y cadena perpetua, en Bélgica se pena de 20 a 30 años quienes intente destruir o cambiar la forma de Gobierno, en Italia un mínimo de 12 años, en Portugal de 10 a 20 años y aquí PSOE y UP quieren que se pene a un máximo de 5 años, no veo la homologación por jefe costado”, ha señalado García. El político naranja tiene claro que el motivo de fondo de esta maniobra “es mantener en el poder a Pedro Sánchez” al precio de dejar “vendidos y desprotegidos” a los constitucionalistas en Cataluña.

Por otro lado, García ha cuestionado también que el Gobierno intente “legalizar la malversación” siempre que los dirigentes políticos implicados no se hayan lucrado a título personal a pesar de que hayan financiado con dinero público sus redes políticas privadas y clientelistas “que solo buscan la perpetuación en el poder por tiempo indefinido, como ocurrió con los ERE del PSOE en Andalucía o la trama Gürtel del PP”. Es por eso que la moción que se presentará en los Ayuntamientos pide continuar manteniendo la misma pena para quien cometa estos delitos, con independencia si los fondos públicos se desvían para lucro personal o no. “Más que rebajas penales, el que tendrían que recibir son condenas más graves sin posibilidad de indulto porque es un delito que se puede dar de forma continuada”, ha finalizado.