El partit taronja va demanar la instal·lació de polvoritzadors d’aigua a punts estratègics de la ciutat per combatre la calor i crear espais a l’aire lliure més agradables per als veïns.

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans a Sabadell, José Luís Fernández, ha lamentat que davant la major onada de calor en els últims 18 anys  el govern no hagi fet la instal·lació de polvoritzadors d’aigua en espais d’ombra que porta ja dos anys proposant el partit taronja.

Els polvoritzadors d’aigua permeten fer  “un refugi climàtic per onades de calor ” i donar als veïns “la possibilitat de gaudir d’espais a l’aire lliure frescos i segurs”. Segons Fernández, aquests sistemes són “molt eficients i poder arribar a baixar fins a 3 graus la temperatura” i afirma que “combinats amb vegetació i ombra son una solució sostenible per combatre els efectes de la illa de calor ”.

Per a Fernández, “és indispensable dignificar els barris, els seus carrers i sobretot, les places i parcs públics”. La formació proposava instal·lar aquests sistemes a les places i parcs “més concorreguts i on l’arbrat fos insuficient per si mateix o com a reforç del mateix”.

El regidor del partit taronja considera una prioritat “crear espais públics confortables on els ciutadans puguin estar” i ha afirmat que per a Ciutadans “és una prioritat crear, recuperar i mantenir espais verds amb arbrat i vegetació, però també frescos on l’aigua sigui la protagonista”.

En aquest sentit, Fernández ha conclòs que “en 3 estius encara no hi ha cap nova acció per part del govern perquè els nostres veïns mas vulnerables puguin estar de manera digna a la nostra ciutat quan hi ha una onada de calor “ i ha afirmat “ que el mateix govern de la ciutat recomana anar a llocs que sap tancats com les biblioteques o amb aforament reduït degut a la pandemia com els centres cívics”

En aquest sentit el partit taronja recorda la demanda del partit liberal sobre la font de la Via Alexandra que “porta més de 9 anys sense funcionar” i ha tornat a denunciar “l’abandonament dels barris per part del Govern” i el “greuge” per als veïns de Sabadell, que “pateixen més el segons la zona en la qual resideixen”.