• El portaveu taronja, Adrián Hernández, defensa que formar part del Consorci garantiria el futur d’un riu Ripoll cada vegada més afectat per la insuficient aportació municipal dels últims anys.

Sabadell, dijous 27 d’agost de 2020. El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha demanat a l’equip de govern la necessitat de reclamar que el Ripoll formi part del Consorci del Besòs si volem garantir el seu futur.

Hernández ha explicat que “durant el desconfinament, el Ripoll va ser un dels destins preferits dels nostres veïns i desgraciadament es van trobar a un dels nostres principals pulmons verds més degradat que mai“. “Actualment ens trobem amb el Torrent de Colobrers tancat i en una situació lamentable, amb zones restringides al pas des de fa mesos per despreniment degut al temporal Gloria o amb ponts tancats per falta de seguretat”, ressalta el portaveu.

Per a la formació taronja la solució ha de venir pel suport tècnic i econòmic de la Diputació “hem de tenir en compte que només en el pressupost de la Diputació de Barcelona del 2019 en diverses partides, hi ha una inversió de 982.390 euros per al Parc Fluvial del Besòs” cosa que permet, insisteix Hernández, “que els Ajuntaments que formen part del Consorci hagin de destinar només una aportació ordinària de manteniment molt assequible“.

A més, destaca Hernández “per a aconseguir el finançament europeu tan necessari per al manteniment de grans espais naturals, és molt més viable presentar projectes de manera consorciada”.