El portaveu Adrián Hernández considera necessari que l’Ajuntament ofereixi aquest servei a les famílies davant l’excepcionalitat del passat curs escolar

Sabadell, divendres 17 de juliol de 2020. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha posat de manifest la necessitat que l’Ajuntament, davant un curs escolar tan anòmal i excepcional com el viscut a causa de la pandèmia del coronavirus, posi a la disposició de les famílies cursos de reforç escolar aquest estiu en equipaments municipals.

Durant aquests mesos de confinament, on la docència presencial s’ha vist paralitzada completament i el curs escolar ha finalitzat de manera irregular, Hernández veu amb bons ulls que “s’ofereixi a les famílies l’oportunitat que els seus fills rebin reforç escolar en continguts i matèries troncals“. No oblidem que una part important de l’alumnat s’ha vist afectat, a més, per la bretxa digital que ha posat de manifest les dificultats, en molts casos, per a seguir la docència impartida virtualment. Tal com apunta el portaveu, “la iniciativa es dirigeix especialment a estudiants de primària i secundària”.

La formació taronja interessa aquesta mesura ja que pot ser bona per diversos motius: en primer lloc, per a pal·liar el fracàs escolar i que els nens i nenes puguin aconseguir aquells coneixements que no han pogut ser treballats en profunditat durant el confinament, i, en segon lloc, perquè l’Ajuntament formalitzi la contractació de professorat interessat per a dirigir les sessions i impartir les classes.

“Ens trobem davant un estiu també atípic, on moltes famílies no podran gaudir d’unes vacances i per tant es quedaran a la ciutat” apunta el portaveu. Per tot això, Ciutadans Sabadell sol·licita a l’equip de govern que estudiï aquesta proposta i la implementi, ja que “té la possibilitat i els mitjans necessaris per a fer-ho” conclou Hernández.