*El portaveu Adrián Hernández alerta del risc d’incendi i el perill que suposa pels habitatges i pisos confrontants al bosc en la zona de Vallhermoso.

Sabadell, divendres 10 de juliol de 2020. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha manifestat la seva preocupació sobre la situació de deixadesa actual del bosc de Ca Deu, especialment en la seva part confrontant a la zona de Vallhermoso, a causa de la proximitat d’habitatges i blocs de pisos.

Com ja va denunciar el portaveu fa un parell de setmanes, la paralització d’activitats i serveis durant l’estat d’Alarma ha empitjorat considerablement les condicions de manteniment del bosc. Això, juntament amb l’avanç de la naturalesa durant aquests mesos i les pluges registrades en període primaveral, ha suposat un important creixement de males herbes, la qual cosa comporta un elevat perill d’incendi que preocupa els veïns de la zona.

A més, l’any passat es van plantar centenars d’arbres en el procés de reforestació del bosc, però al no haver-se realitzat un seguiment d’aquests, els yerbajos i mala herba han crescut salvatgement. En aquesta línia, Hernández assegura haver rebut el malestar de molts veïns per la falta d’interès per part de l’Ajuntament de Sabadell. Segons afirma “molts veïns diuen no haver vist mai aquesta zona en unes condicions tan deplorables com les actuals”.

El portaveu de la formació taronja posa l’accent en la necessitat que el Consistori assumeixi les seves responsabilitats amb un terreny que és propietat i competència municipal. “No pot ser que siguin els veïns els que es vegin en la necessitat de prendre cartes en l’assumpte i remangarse per a condicionar el bosc davant la inacció de l’Ajuntament”.

El bosc és patrimoni de la nostra ciutat i per tant ha de mantenir-se en unes condicions que garanteixin tant el seu accés i gaudi com la seguretat i protecció dels veïns més pròxims. Hernández recorda que “les prediccions ja apunten al fet que tindrem un estiu més calorós de l’habitual”, amb la qual cosa el bosc ha de mantenir-se net i accessible per a evitar successos desagradables.