NOTA DE PRENSA  del miércoles 21 de febrer del 2018
El portaveu, José Luis Fernández, presenta una moció perquè el consistori s’adhereixi al programa europeu “Kids Save Lives” i prepari també als treballadors municipals vinculats a l’Ensenyament 
 
El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament, José Luis Fernández, ha proposat que “Sabadell promogui la formació bàsica en tècniques de reanimació cardiopulmonar dins dels centres educatius”. Una moció presentada per Cs per debatre en el proper ple planteja que “el consistori s’adhereixi al programa europeu “Kids Save Lives”, impulsat pel Consell Europeu de Reanimació i amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La iniciativa està dirigida a nens i adolescents de tot el món, d’entre 12 i 18 anys, i es basa en que “una primera intervenció correcta fora de l’hospital pot ajudar a que sobrevisquin moltes més persones que en l’actualitat”, ha assenyalat l’edil. L’aturada cardíaca és la primera causa de mortalitat a Europa, superant amb escreix a les víctimes per accidents de trànsit. 
 
José Luis Fernández ha explicat que “nombroses proves pilot demostren l’efectivitat del programa”, que ja està implantat en molts països europeus, i fins i tot, Barcelona i Cubelles acaben d’adherir-se aquest any. Segons Fernández, “els joves poden ser els millors transmissors d’aquesta informació, ja que la fan extensiva a la seva família i amics”. La formació consisteix en unes dues hores anuals, amb xerrades didàctiques adaptades a cada edat i entrenament en reanimació. En aquest sentit, el responsable de Cs ha recordat que la majoria del Parlament Europeu va recolzar el Dia Europeu de la Reanimació Cardiopulmonar, que se celebra el 16 d’octubre, i que defensa incorporar aquesta pràctica d’auxili sanitari als plans educatius.
 
Finalment, el regidor ha explicat que l’acord preveu que “el Servei d’Emergències Médiques (SEM) de la Generalitat realitzi la formació en tècniques de reanimació a les escoles”, sempre en coordinació amb els diferents centres d’ensenyament de la ciutat, D’altra banda, la moció proposa que “el consistori formi de manera adequada a tots els treballadors municipals adscrits a centres educatius, sobretot als professors, perquè estiguin capacitats per realitzar el suport vital bàsic i utilitzar els equips de desfibril·lació (DEA)”. Els DEA són dispositius que analitzen el ritme cardíac i identifiquen si el pacient pot rebre la descàrrega, així com el procediment a seguir en fer-ho.