El portaveu municipal, José Luis Fernández, recorda que “com a conseqüència dels problemes de gestió i la passivitat del govern municipal segueix pendent la regulació d’aquesta activitat a la ciutat”

 El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha alertat que a la ciutat “estan proliferant indiscriminadament els clubs i associacions de autoconsum de cànnabis sense que l’equip de govern hagi iniciat encara la regulació d’aquest tipus de locals”. El regidor ha apuntat que “la majoria de grans ciutats ja han aprovat normatives sobre aquest tema”, però a Sabadell“segueix pendent la regulació de l’activitat com a conseqüència directa dels problemes de gestió i la passivitat dels quals fa gala el govern municipal quatripartit”.

A més, l’edil ha recordat que, al gener de 2016. Ciutadans va impulsar amb el suport de l’equip de govern “una moció per regular els clubs i associacions de cànnabis a Sabadell”, arran de que al juliol de 2015 havia finalitzat la moratòria municipal que durant un any va suspendre la concessió de llicències per a aquestes activitats. La moció aprovada en sessió plenària va plantejar “crear un grup de treball, amb la participació de tots els agents implicats, que redactés una nova normativa municipal de consens que vetllés per la convivència social i garantís el respecte tant a la llibertat personal com la protecció de la salut de la població”, ha reiterat el portaveu.

José Luis Fernández ha insistit que, després d’un any i mig des de l’aprovació de la iniciativa, “ja s’hauria d’haver determinat la ubicació d’aquests establiments, les condicions en les quals es podria exercir l’activitat i s’haurien d’haver engegat les preceptives campanyes de promoció de la salut”. destinades a tota la població però, sobretot, als sectors més sensibles com els adolescents, els joves i els drogodependientes. No obstant això, “en 18 mesos, el govern no ha fet absolutament res sobre aquest tema”, ha lamentat el portaveu.