● El regidor, José Luís Fernández, ha demanat que s’agilitzi la redacció del pla director d’usos recreatius a la ciutat perquè entri en vigor en 2018

Sabadell, divendres 12 de maig del 2017. José Luís Fernández, regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, ha exigit avui en roda de premsa al govern que digui “si vol oci nocturn a Gràcia” i que “agilitzi la redacció del pla director d’usos recreatius a la ciutat perquè entri en vigor en 2018”. Fernández ha recordat que “cal donar als locals que queden a la Zona Hermètica l’oportunitat d’adaptar-se a la nova normativa”. D’aquesta forma respon al recent anunci del quatripartit que estudia la redistribució de l’oci nocturn en tota la ciutat i no descarta tornar a donar llicències en el sector afectat. L’edil de Cs ha demanat al govern que “aclareixi definitivament el model d’oci que vol per a Sabadell”, perquè “sorprèn que retardin el pla al mateix temps que acceleren els decrets de tancament dels establiments”.

José Luís Fernández ha qualificat de “contradicció” la situació que ha creat l’equip de govern al barri de Gràcia, on diversos locals segueixen funcionant malgrat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar les llicències el 31 de maig de 2016. Segons Fernández, aquest problema podria haver-se evitat “començant a redactar el pla en 2015, a l’inici de la legislatura”, sobretot quan regularà “temes tan importants com les zones d’oci o on podrà haver-hi centres de culte”. No obstant això, l’edil ha lamentat “la inseguretat jurídica” que s’ha creat i “el retard” a resoldre aquest tema: “Al final deixen passar el temps i quedarà pendent perquè ho executi el proper govern, sigui qui sigui, com passa amb molts projectes d’aquest quatripartit”.

L’edil de la formació taronja ha avançat que, des de Cs, s’aposta per “una diversificació de l’oci a Sabadell que mantingui a Gràcia una oferta similar a l’actual”, ja que no existeix una gran concentració com la que va generar els problemes de molèsties veïnals i de seguretat fa anys. D’altra banda, Fernández ha recordat que el govern tampoc ha avançat en la regulació de la música en viu a la ciutat, tot i que fa gairebé un any es va aprovar per unanimitat una moció en aquest sentit impulsada pel propi executiu (ERC i Guanyem). Les activitats culturals i la música en directe als carrers “no poden realitzar-se de forma programada perquè la normativa sobre sorolls és molt estricta”, ha explicat el regidor, que ha afegit que “sembla que ni ells es preocupen per fer complir les seves mocions”.