● El portaveu, Adrián Hernández, demana que “el projecte sigui una realitat el 12 de febrer de 2018”, quan se celebrarà el 130 aniversari del naixement d’aquesta política pionera

Sabadell, dilluns 13 de febrer del 2017. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha reclamat avui a l’equip de govern que “agiliti el compliment de l’acord unànime per dedicar un carrer a Clara Campoamor”. L’objectiu, segons Hernández, és que “el projecte sigui una realitat el 12 de febrer de 2018, quan es complirà el 130 aniversari del seu naixement”. A instàncies de Ciutadans, la junta de portaveus va aprovar el passat octubre la proposta que preveia “sol·licitar a la comissió del nomenclátor un estudi i la redacció de l’informe per executar el projecte”, ha recordat l’edil. Però de moment, l’equip de govern encara no ha iniciat els tràmits.

Adrián Hernández ha explicat que Clara Campoamor va ser una de les diputades pioneres en les primeres Corts de la II República que “va lluitar fins a aconseguir que les dones tinguessin els mateixos drets electorals que els homes i l’aprovació de la primera Llei del Divorci”. El portaveu de Cs ha afegit que la iniciativa pretén “recordar als qui van lluitar pel sufragi universal, entre els quals va haver-hi moltes dones, i pel desenvolupament del nostre sistema democràtic”.

D’altra banda, el nomenclátor de la majoria de ciutats, entre elles Sabadell, “no fa justícia a moltes dones rellevants de la Història”. Cs va presentar la proposta coincidint amb el 85 aniversari de la conquesta del dret al vot a Espanya, aconseguit en 1931. Campoamor és, segons Hernández, “una figura que representa a la perfecció la lluita per la igualtat”. Amb aquesta proposta, “Ciutadans mostra el seu compromís amb el que aquestes dones van defensar i recorda a les generacions futures que avui encara queden moltes desigualtats per les quals treballar”, ha conclòs Hernández.

Clara-Campoamor