El regidor, José Luís Fernández, proposa que la Policia Municipal pugui multar a aquelles persones que fan cas omís a la petició que cessin les molèsties a la nit

Sabadell, divendres 10 de febrer del 2017El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luís Fernández, ha reclamat avui en roda de premsa que el consistori “modifiqui amb urgència la normativa sobre sorolls per poder sancionar als veïns que es neguen a deixar de molestar a la nit a petició dels agents de la policia”. L’edil ha assegurat que “la gent sap que hi ha impunitat” i aquesta falta de conseqüències econòmiques “està provocant que la situació s’agreugi”. Fernández ha criticat la nul·la predisposició del quatripartit a realitzar “una molt senzilla modificació de la normativa que permetrà el descans dels veïns”. L’actual Ordenança Municipal del Soroll i les Vibracions va ser aprovada en 2010 i en alguns casos planteja solucions de mediació “que no sempre són efectives”, mentre que en uns altres com les motocicletes sense silenciador o amb escapament liure planteja “sancions desproporcionades de fins a 12.000 euros”.

José Luís Fernández ha recordat que “la Policia Municipal de Sabadell manca d’eines per multar als infractors” que fan cas omís dels seus advertiments en temes de contaminació acústica en convivència veïnal. Per això Cs ha proposat “sancions realistes per a aquests motoristes, per exemple fins a 600 euros”, el mateix que per als veïns que tenen la televisió a molt volum a altes hores de la nit, les festes nocturnes amb música elevada o que fan escàndol en parcs públics. “Els ciutadans que no poden complir el seu dret a descansar estan indefensos perquè la policia no pot fer gens” i “la mediació és insuficient quan hi ha falta de civisme”, ha comentat el regidor de Cs.

El Grup Municipal de Ciutadans va presentar en el ple de gener una moció que recollia aquestes propostes, però finalment es va retirar de l’ordre del dia per negociar amb l’equip de govern. José Luís Fernández ha explicat que “les deficiències de la normativa són herència de l’anterior mandat, però en dos anys no hi ha hagut voluntat per canviar-la”. Davant la falta de resposta del quatripartit, l’edil ha afirmat que “es portarà el tema al debat en la sessió plenària de febrer”. El regidor de Cs ha insistit en “la necessitat d’una solució urgent”, ja que quan arribi l’època estival “el problema serà major amb les finestres obertes per la calor”. 

IMG_2519