● El portaveu, Adrián Hernández, assegura que l’equip de govern no ha facilitat a l’oposició la informació en la qual basa les greus acusacions a l’empresa

 

Sabadell, dimecres 1 de febrer del 2017. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha anunciat que demanarà “una auditoria externa per verificar el compliment de la concessió de SMATSA”, l’empresa concessionària del servei municipal de recollida i gestió de residus urbans. La mesura completaria l’informe econòmic sol·licitat a l’interventor del consistori per determinar l’impacte econòmic que tindria per a la ciutat l’anul·lació de la concessió. El quatripartit ha engegat la revisió d’ofici del contracte i ha acusat públicament a la concessionària d’apropiar-se de sis milions d’euros inflant els costos des del 2012. En aquest sentit, Hernández ha criticat que “el govern no ha facilitat a l’oposició cap informació que demostri aquestes greus acusacions”. A més, ha afirmat que si finalment aquestes dades no són certs exigiran “responsabilitats a l’alcalde, Juli Fernández, i als regidors Xavier Guerrero i Albert Boada”.

Adrián Hernández ha explicat que el Grup Municipal de Cs s’ha reunit amb els responsables i els treballadors de SMATSA, els qui han facilitat “els seus nombres i els seus arguments”. No obstant això, l’equip de govern ha denunciat una suposada estafa a la ciutat “en compareixences públiques i rodes de premsa, però no ha lliurat els documents que ho avalen”, basats en un informe que realitza Jordi Colomer, assessor del govern. Aquesta situació demostra, segons el portaveu, “el nul respecte que té el govern sobre el treball de l’oposició”. L’edil ha qualificat de “inacceptables” les formes: “No es pot acusar en roda de premsa a l’empresa d’apropiar-se de sis milions d’euros sense informar a l’oposició o sense anar al jutjat”, ha advertit.

El portaveu de Ciutadans ha afegit que la seva formació desconfia tant “de l’assessor com d’un informe que ningú ha vist”. Per això ha reclamat una auditoria externa. A més, el regidor ha recordat que SMATSA és una de les concessionàries més importants de Sabadell, amb un contracte que suposa un cost del 10% del pressupost municipal, i que realitza “un servei públic fonamental com és la neteja dels nostres carrers, la gestió de les escombraries i que dóna ocupació a 400 treballadors”. Hernández ha lamentat que el quatripartit “podia haver evitat alertar a la plantilla abans de disposar de totes les proves”, tret que “sigui una distracció perquè com a govern són incapaços de tenir neteja la ciutat”.

SMATSA