● El portaveu de C’s, Adrián Hernández, destaca que entre les peticions hi ha “la construcció de la Escola Virolet i l’IES de Ca Llong i les escales mecàniques de baixada en totes les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de la ciutat”

Sabadell, divendres 13 de gener del 2017. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha anunciat les esmenes que la formació ha presentat als pressupostos de la Generalitat a través del Grup Parlamentari de C’s. Entre les inversions que han reclamat els tres regidors de C’s en el consistori, Hernández ha destacat “la reivindicada construcció de la Escola Virolet i l’IES de Ca Llong, les escales mecàniques de baixada en totes les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), la residència del Sud, un carril per a bicicletes en la carretera N150 des de Sabadell a Terrassa i millorar les dotacions del parc de Bombers de la ciutat”.

Adrián Hernández ha recordat que “els veïns de Ca Llong porten anys reclamant la construcció dels dos equipaments educatius” i “és prioritari acabar amb els barracons de la Escola Virolet i dotar al barri d’un institut”. També és important acabar amb el problema d’accessibilitat de les dues estacions de Ferrocarrils actuals, inaugurades fa solament uns mesos, que es van obrir amb greus deficiències: “Cap té escales mecàniques de baixada, i en l’estació de la Plaça Major els usuaris tenen més de 150 graons, perquè solament hi ha escales mecàniques de pujada i un únic ascensor”. La petició inclou, a més, que es prevegi aquest tipus d’accessos en les tres estacions pendents a la ciutat.

El Grup Municipal també ha insistit que “no s’oblidin de la residència del Sud” i que es destini “una partida plurianual per al projecte de soterrament de les vies de FGC des de la Rambla Ibèria fins as Castell de Can Feu”, ha indicat el portaveu. El regidor ha avançat que s’ha sol·licitat al Govern inversions per construir “un carril exclusiu per a bicicletes i vehicles similars en paral·lel a la carretera de Terrassa”, ampliant el voral de la N-150 des de la rotonda de sortida de Sabadell fins a l’entrada a Terrassa. Finalment s’han reclamat millores al parc de Bombers local perquè “s’ampliï cada torn en 5 bombers de manera que sempre hi hagi una dotació mínima de 12 efectius” i que es comprin nous equips de rajos X, “que compleixin els estàndards actuals” pel CAP Sant Fèlix, ha conclòs Hernández.

REPORTAJE