● Aquesta mesura vol fer palès el rebuig dels quatre Grups Municipals al retorn de competències al regidor Serracant acordat per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernandez fa pocs dies.

 

Sabadell, dimarts 17 de gener del 2017. Els Grups Municipals de l’oposició volen fer palès amb aquesta decissió el seu rebuig a una mesura (la rehabilitació de les competències al regidor Maties Serracant) que demostra la incoherència del govern amb el que sempre ha defensat i amb el que ha estat un criteri i un compromís programàtic del govern (no tenir persones imputades per causes relacionades amb la gestió pública).

Cal recordar que el regidor Maties Serracant ha esta citat com a imputat (ara investigat) el proper mes de juny davant el Jutjat d’Instrucció nº 2 de Sabadell per la comissió de presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i de coaccions a un funcionari. 

Aquesta situació processal del regidor Serracant va provocar que el mes de maig, seguint el codi ètic de la seva formació política, renunciès a les seves responsabilitats al capdavant de l’area d’Urbanisme. Al mes de desembre, quan Serracant ja havia estat citat formalment com a investigat (abans imputat) davant el jutjat, l’alcalde de Sabadell Juli Fernandez, va retornar al regidor les seves competències en matèria d’Urbanisme.

Els Grups Municipals de l’oposició, no volen ser còmplices d’una mesura que suposa un engany del govern a la ciutadania ja que demostra un incompliment flagrant dels compromisos en matèria de pràctiques polítiques i de regeneració democràtica, i per això avui, com a mesura de rebuig, no assistiran a la convocatòria de la sessió de la Comissió Informativa de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, que serà la primera sessió que presidirà el regidor Maties Serracant un cop ha recuperat les competències en matèria d’Urbanisme.

Mosca