● El portaveu, Adrián Hernández, critica que en tota la legislatura “no hi ha voluntat” per part de l’equip de govern d’avançar en el “pacte anticorrupció local”

Sabadell, divendres 2 de desembre del 2016. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha lamentat avui que “una vegada més el quatripartit incompleix les seves promeses” en relació a la decisió de l’alcalde, Juli Fernández (ERC), de restituir en totes les seves responsabilitats al regidor Maties Serracant (Crida per Sabadell-CUP). Serracant, antic tinent d’alcalde de Territorri i Sostenibilitat, va ser imputat el maig passat per una denúncia de presumptes irregularitats en el procés administratiu de la cessió de Can Balsach. Llavors va dimitir de totes les seves funcions al·ludint al fet que era “una mesura exemplar davant qualsevol dubte” fins que el cas s’esclarís. Adrián Hernández ha recordat que “no hi ha hagut resolució judicial ni cap tipus de novetat”, per la qual cosa “Serracant i la Crida són incapaços de complir el seu propi codi ètic, molt exigent pels altres però molt flexible per a ells mateixos”.

Adrián Hernández ha criticat que, després d’any i mitjà de legislatura, el govern municipal “encara no ha aprovat un codi ètic per al consistori”. Ciutadans, que defensa aquesta proposta des d’abans de tenir representació municipal, va reclamar després de la renúncia de Serracant “acordar en quin moment un càrrec electe tènia que assumir responsabilitats davant denúncies a càrrecs públics”, així com “un pacte anticorrupció local” que evités “circs mediàtics que són freqüents en els últims anys a Sabadell”. No obstant això “fins avui no s’ha avançat en el tema i ni tan sols hi ha voluntat de fer-ho per part del quatripartit”, ha apuntat el regidor.

Finalment, Hernández ha assenyalat que “el govern de la ciutat està en mans de la Crida”. Segons el portaveu de C’s, aquesta formació que integra el govern al costat d’ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, “és qui imposa la posició que els socis han de prendre”.

rdp