●Adrián Hernández recorda que “podrien continuar les molèsties tant a Gràcia com en el sector de Renfe Sud” pel pas dels usuaris de les sales “legals” de la ciutat veïna

Sabadell, dijous 2 de juny de 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a Sabadell ha proposat a l’equip de govern “impulsar la creació d’un òrgan conjunt amb l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès per debatre i coordinar el control de les activitats d’oci nocturn que continuïn a la zona limítrofa entre tots dos municipis”, al costat de la Zona Hermètica. El portaveu de C’s, Adrián Hernández, ha recordat que “el problema no acabarà quan tanquin definitivament els 13 locals de la nostra ciutat afectats pel pla especial del barri de Gràcia”. A la ciutat veïna seguirà funcionant la macrodiscoteca actual “i es podrien obrir noves sales”, per la qual cosa “els usuaris que es desplacin a aquest sector des de Sabadell podrien provocar també molèsties als veïns com succeeix ara”, ha advertit Hernández. 

La formació taronja ja va impulsar una moció municipal, aprovada per unanimitat en el ple de maig, que ha aconseguit un compromís per “redefinir de forma consensuada amb els empresaris” l’oci nocturn a Sabadell. Hernández ha insistit que la “complexa” situació actual, motivada per la gestió de l’anterior govern, que va finalitzar amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que s’ha de complir des de l’1 de juny, pot convertir-se “en una oportunitat per regular el model d’oci nocturn i garantir la continuïtat de les activitats que donen ocupació a 450 persones”, ha conclós l’edil.

Ciutadans sempre ha defensat que “és imprescindible mantenir aquest tipus de locals en una població de més de 200.000 habitants, però resituant les sales en diferents punts del territori”. Hernández ha insistit que també és necessari “evitar la deterioració de la zona Hermètica impulsant oci alternatiu, familiar i diürn, en els locals que quedaran buits”.

Sant Quirze / Sabade