● Adrián Hernández exigeix “una campanya que informi a la població de la possibilitat de sol·licitar controls concrets i de consultar els resultats existents”

 

Sabadell, divendres 20 del maig del 2016. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a Sabadell, Adrián Hernández, ha reclamat a l’equip de govern que difongui a la pàgina web de l’Ajuntament, “de forma clara i accessible”, que “existeixen mesuraments de l’impacte radioelèctric provocat per les antenes de telefonia mòbil i altres instal·lacions similars a la ciutat”. La formació taronja ha exigit que “des del consistori també es fomenti la difusió d’aquesta informació en les webs dels col·legis i guarderies municipals”, ha indicat el regidor. Hernández ha suggerit que, a més, “es recomani que facin el mateix als centres escolars privats on s’hagin efectuat estudis de control fins ara”.

Des de 2010, la Generalitat impulsa el projecte Governança Radiolèctrica, finançat per la Unió Europea i que supervisa el nivell d’exposició de la població a aquests camps electromagnètics, amb 300 equips fixos de mesurament i 50 dispositius portàtils que cedeix als ajuntaments per a mesuraments puntuals. Encara que aquests resultats són públics, solament es poden consultar a la web del Govern i, en opinió de C’s, no es fa la suficient divulgació. El portaveu ha explicat que “és poc conegut que existeix una aplicació mòbil amb la qual es pot fer aquesta consulta fàcilment”.

Hernández ha assegurat que “és la responsabilitat de l’ajuntament informar als ciutadans i entitats de Sabadell dels resultats disponibles fins al moment” i ha criticat que “el quatripartit no ha realitzat fins ara cap acció en aquest tema” . A més, el regidor ha insistit en la necessitat “d’una campanya divulgativa per explicar als sabadellencs que si estan preocupats per l’impacte dels camps electromagnètics, poden demanar un mesurament en el seu lloc de residència o treball”.

Antena