Adrián Hernández qualifica de “precipitada i brusca” la decisió del conseller Comín de suprimir a l’agost les derivacions públiques al centre

Sabadell, divendres 6 de maig de 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a Sabadell s’ha compromès amb els 109 treballadors de la Clínica del Vallès amenaçats per un ERE “a impulsar les accions necessàries perquè la decisió precipitada de la Generalitat els perjudiqui el menys possible, el mateix que als veïns de la ciutat”, ha explicat el portaveu de C’s, Adrián Hernández. La formació municipal i el Grup Parlamentari de C’s es van reunir amb representants del centre sanitari, el dijous a la tarda en el Parlament, i van mostrar·“la nostra solidaritat als afectats pel pla del conseller de Salut Toni Comín de suprimir les derivacions de pacients procedents del Taulí al centre del carrer Rubió i Ors a partir del mes d’agost”, ha destacat Hernández.

Adrián Hernández ha recordat que “en C’s sempre hem defensat la priorització de la sanitat pública, reclamant millor finançament i utilització del Taulí i de l’Hospital de Terrassa, i recolzant que es recorri a concerts amb centres privats quan no es pugui assumir la demanda”. En canvi, “la decisió precipitada i brusca de Comín pot deixar a 109 persones sense ocupació i provocar el tancament de la Clínica del Vallès, un equipament necessari per a Sabadell”, ha insistit el portaveu municipal. La formació taronja ha advocat en aquesta situació “per un procés que apliqués millores als centres públics perquè anessin augmentant la seva activitat i anar reduint el concert amb els centres privats de forma gradual”, ha subratllat el regidor. Segons Hernández, “es pot millorar el nostre sistema públic sense destrossar a 109 famílies que treballaven donant un servei a la ciutat, encara que fora amb una nòmina d’una empresa privada”.

El regidor de C’s ha qualificat de “propagandística” l’actitud de Comín, que “ofereix informacions contradictòries sobre on es realitzarà l’activitat quirúrgica i hospitalària que fins ara assumia la Clínica del Vallès, creant inseguretat tant en els professionals com en els usuaris”. La formació taronja ha advertit que “els ciutadans de Sabadell poden sofrir incomoditats, com ser derivats a altres municipis”. A més, Ciutadans ha criticat que “l’alcalde encara no ha manifestat la seva opinió davant una situació tan delicada per a aquest col·lectiu i la ciutat”, ha conclòs Hernández.

Clínica