Ciutadans aconsegueix que el Parlament doni llum verda a la immediata construcció del CAP de Can Llong

 
 Adrián Hernández lamenta que ERC i CUP “tornin a donar de nou l’esquena a un projecte tan prioritari per als veïns de Sabadell”

Sabadell, divendres 1 d’abril de 2016. La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució, presentada pel Grup Parlamentari de Ciutadans (C’s), per la qual s’insta al Govern de la Generalitat a reprendre de forma immediata el projecte de construcció del CAP del barri sabadellenc de Can Llong. El portaveu del grup municipal de C’s a Sabadell, Adrián Hernández, ha comentat que el resultat de la iniciativa “és una gran notícia per a Can Llong perquè per fi es veu la llum al final del túnel. Són molts anys de reivindicacions reclamant una cosa tan bàsica i necessària per a un barri sencer com l’assistència sanitària de proximitat”.

La proposta parlamentària de C’s ha estat confirmada pels vots a favor de PSC, PP i CSQEP, mentre que JxS (coalició entre ERC i CiU) ha votat en contra i la CUP (que forma part de Crida per Sabadell) s’ha abstingut. La falta de suport parlamentari a la proposta per part de dues de les formacions que integren el govern cuatripartit de Sabadell (ERC i CUP) ha aixecat de nou les crítiques de C’s. “Els dos partits al govern han tornat a donar l’esquena a les necessitats de la ciutat. Confiem que no posin pals en les rodes del projecte des de la seva posició de privilegi en el Govern de la Generalitat”, ha carregat Hernández, recordant que el dimarts les dues formacions”tampoc van recolzar en el Parlament una proposta sobre la residència pública de Sabadell Sud”.

L’any 2011, la Conselleria de Salut ja es va comprometre a executar el CAP de Can Llong donat que el projecte executiu ja estava redactat i s’havia signat amb l’Ajuntament de Sabadell el conveni de cessió del solar, de titularitat municipal. “La decisió que ha pres el Parlament no fa sinó demanar a la Generalitat que compleixi amb els seus compromisos”, ha reiterat el portaveu de C’s. Hernández també ha lamentat “que JxS pretengués introduir en el text de la proposta l’esmena tan aviat com les disponibilitats pressupostàries ho permetin, perquè això és el mateix que dir que ho faran quan els vingui de gust”. I ha afegit: “De fet, si hi ha voluntat política, el Govern pot incloure una partida econòmica pel CAP de Can Llong als propers pressupostos”.

Adrián Hernández ha advocat perquè el Govern prengui “immediatament” cartes en l’assumpte i comenci a treballar ja “en la redacció d’un calendari d’execució del projecte assumible, que permeti inaugurar el CAP de Can Llong al més aviat possible”.

IMG_4802