● La diputada sabadellenca, Laura Vílchez, destaca del document que arriba dimecres al Parlament proposa “tractar el tema de la transsexualitat a les aules amb naturalitat”

Sabadell, dilluns 1 de febrer de 2016Els consells escolars seran claus en la lluita contra l’assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere. La moció presentada pel grup municipal de Ciutadans a Sabadell i aprovada de forma unànim dijous passat pel plenari de la ciutat “va a asseure les bases d’una nova manera d’abordar aquesta greu xacra de la societat actual”, ha destacat la diputada sabadellense en el Parlament, Laura Vílchez, que ha participat activament en la confecció del text marc de la proposta contra la discriminació per transfòbia. Aquest dimecres està previst que C’s realitzi una interpel·lació per aquesta mateixa temàtica en la càmera catalana. 
 
Vílchez ha comentat que la gran novetat de la proposta confirmada per tots els grups polítics de Sabadell “és que tractarà el problema des d’a baix, des de la base, i que els consells escolars jugaran un paper clau, incloc major que el de les administracions”. La diputada ha reunit recentment amb l’associació de famílies de menors transexuals Chrysalis que ha fet valuoses aportacions al document “com que s’expliqui el tema de la transsexualitat en classe amb naturalitat, o que a les aules s’utilitzi el nom sentit i no el registral en el cas dels menors *transexuals”
 
La moció aprovada a Sabadell insta a la Generalitat de Catalunya al aprovar un protocol específic per evitar l’assetjament escolar per transfòbia. En aquest àmbit, “existeixen lleis i protocols però solament sobre el paper, la qual cosa els converteix en insuficients i ineficients”, ha subratllat Laura Vílchez. Segons la parlamentària, les eines de les quals es disposa per combatre la xacra de l’assetjament escolar “no es posen en pràctica, entre altres coses, pel nul seguiment que fins ara s’ha fet de la problemàtica des de la Generalitat i per la poca voluntat política”. 
 
L’esborrany de protocol contra l’assetjament escolar per transfòbia i homofòbia deixa en mans dels ajuntaments “la promoció d’accions per prevenir i evitar els casos d’assetjament”, ha matisat Vílchez, mentre que el paper de la Generalitat serà principalment “desenvolupar una estratègia educativa de prevenció”, ha agregat la diputada sabadellenca.
Reunión