● El portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, recorda que “l’any passat es va comprometre a traslladar-les”

Sabadell, dimecres 3 de febrer de 2016. El grup municipal de Ciutadans (C’s) a Sabadell ha preguntat a l’equip de govern municipal de la ciutat si “es reafirma en el compromís que les Barraques de la Festa Major del 2016 no se celebraran en el Vapor Turull”. La pregunta, que va dirigida a l’alcalde i ha estat registrada oficialment, es produeix després que la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez, i la regidora de Cultura, Montserrat Chacón, presentessin el dilluns en roda de premsa el procés participatiu per definir els propers festejos. “El govern municipal ha fet unes declaracions sobre la Festa Major molt ambigües en relació als aspectes més controvertits, com les Barraques, i considerem imprescindible que aclareixi quin és la seva postura”, ha explicat Adrián Hernández, portaveu municipal de C’s a Sabadell.
 
Hernández ha recordat que durant la celebració de la passada Festa Major, el govern de la ciutat (llavors format solament per ERC i Crida per Sabadell) “va adquirir el compromís que el 2015 seria l’últim any en el qual les Barraques se situarien en el Vapor Turull i que es traslladarien”. No obstant això, “encara no s’ha parlat de cap ubicació alternativa, la qual cosa ens fa pensar que el compromís podria incomplir-se”, ha destacat el portaveu de C’s.
 
El regidor ha recordat “els greus problemes que les Barraques han ocasionat en les últimes edicions als veïns dels voltants del Vapor Turull” i que, per tant, “és necessari trobar una ubicació alternativa, si pot ser de consens”. “Segur que hi ha llocs a Sabadell en el qual les Barraques provocarien menys molèsties”, ha conclòs Hernández.
Barraques15