Ciutadans denuncia la provisionalitat i la deficient senyalització de l’accés a l’aeroport de Sabadell

 ● Adrián Hernández, regidor de C’s a Sabadell, critica que els conductors hagin de fer 2,5 quilòmetres d’afegit per accedir a les instal·lacions des del centre de la ciutat

Sabadell, dimarts 25 d’agost de 2015.   Des que a finals de 2012 es va reformar la carretera de Bellaterra i es va construir la gran rotonda sobre la C-58 que serveix d’accés a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a Sant Pau de Riu-sec, arribar a l’aeroport de Sabadell en cotxe des del centre de la ciutat s’ha convertit en una odissea. El Grup Municipal de Ciutadans a Sabadell denuncia que després de gairebé tres anys l’accès a les instal·lacions aèries continuen patint “provisionalitat i mancances”. Això fa que accedir a les pistes des del centre de la ciutat suposi fer 2,5 quilòmetres més que abans de les obres, perquè s’hi ha anul·lat l’accés directe a l’aeroport (gir a l’esquerra) des de la carretera de Bellaterra en direcció sortida de la ciutat. Aquest problema no existeix quan es ve de Barcelona.

Al lloc de l’antic accés, s’ha habilitat un recorregut alternatiu “molt llarg i senyalitzat de forma molt deficient”, explica Adrián Hernández, regidor de C’s a l’Ajuntament de Sabadell. “Per començar, quan s’arriba a prop de l’aeroport els senyals de trànsit indiquen que per accedir a l’aeroport s’ha de continuar pel carril esquerre i agafar el passeig de Sant Pau de Riu-sec, mentre que en realitat és més ràpid i senzill continuar en direcció a Bellaterra i fer un canvi de sentit a la gran rotonda sobre la C-58”, afegeix Hernández.

Si el conductor fa cas dels senyals i segueix pel passeig de Sant Pau de Riu-sec es troba -després d’uns centenars de metres- amb una rotonda i un confús doble ramal al carrer de Can Diviu “on no s’especifica quin dels dos és el que porta a l’aeroport”, assenyala el regidor de C’s. El camí bo és el de l’esquerra (que porta a la gran rotonda de la C-58), ja que el de la dreta és l’accés a la depuradora. En el cas que, per error, s’agafi aquest segon vial, el conductor tornarà al passeig de Sant Pau de Riu-Sec i no podrà accedir a l’aeroport, ja que aquesta via no comunica amb les instal·lacions (malgrat passar al costat) i connecta directament amb la Gran Via.

Igualment, per un camí o per l’altre, “no és presentable que s’hagin de fer 2,5 quilòmetres més que abans per entrar a l’aeroport de Sabadell. Ja fa massa temps que es pateix aquesta situació i ja s’hi haurien d’haver pres mesures. La sensació de provisionalitat és inacceptable”, subratlla Hernàndez.

Aquest nus viari té altres problemes, com ara la sortida des de la C-58 en direcció nord per agafar la Gran Via (carretera de Bellaterra). Els cotxes que surten de l’autopista o bé del parc empresarial i comercial de Sant Pau de Riu-sec per la gran rotonda de l’autopista han de cedir el pas als vehicles que venen pel passeig de Sant Pau de Riu-sec, just davant de la coneguda avioneta que marca l’entrada a l’aeroport, en una incorporació amb molt poca visibilitat. “És un punt perillós que també s’hauria de millorar”, indica el regidor Adrián Hernández.

El Grup Municipal de C’s a Sabadell té previst elevar els pròxims dies una queixa formal pels problemes viaris de l’accés a l’aeroport a les administracions competents, a on demanarà també que es prenguin les mesures correctores amb la celeritat més gran possible.

aeroport