La visita de la Copa del Mundial de futbol de Sud-àfrica a Sabadell ha estat tot un èxit i ha superat totes les previsions inicials. Unes 8.500 persones s’han apropat al llarg de tota la jornada al Casal Pere Quart, a la Rambla, per poder observar de prop el trofeu. La gran afluència de públic ha portat a obrir una mica abans del previst a la tarda per tal de facilitar les visites i que el màxim nombre de persones possible el poguessin veure. En acabar la jornada, responsables municipals, encapçalats per l’alcalde Manuel Bustos, han tornat a representants de la Federació Catalana de Futbol (FCF) la Copa, que aquest matí l’organisme català havia lliurat per un dia a Sabadell.
L’alcalde ha valorat molt positivament la rebuda de la ciutat al trofeu i ha qualificat la visita com “un èxit que ha superat àmpliament totes les previsions”. Manuel Bustos ha volgut “agrair a la Federació la possibilitat que ha donat a la ciutat i també a l’empresa que ha sponsoritzat l’acte”, que és la mateixa que va col·locar la pantalla gegant al Parc Catalunya per la final del Mundial de Sud-àfrica. L’alcalde ha volgut, així mateix, “felicitar Sabadell, que ha estat ciutat privilegiada en acollir aquest guardó”.
L’alcalde, Manuel Bustos, va ser el primer alcalde que es va trucar des de la Federació Catalana de Futbol quan l’organisme va rebre la notícia que disposaria del guardó durant uns dies, un honor que l’alcalde ha agraït públicament aquest matí.
A l’inici de la jornada, la FCF ha cedit formalment a Sabadell la Copa per una jornada. A l’acte, a més de Manuel Bustos, i Jordi Casals, han assistit altres personalitats com el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, o el de Cultura, Lluís Monge, i nombrosos presidents de clubs de futbol de la ciutat, entre els quals el president del Centre d’Esports Sabadell, Joan Soteras, el de l’Escola de Futbol de Sabadell, Lino Gutiérrez, el del Sabadell Nord, Antonio Perales, el del Can Rull-Romulo Tronchoni, Carlos Murciano, el de la Sabadellenca, José Bedmar, la presidenta del Roureda, Lidia Martínez, el president de la UD Marina, José Negrillo, el de La Planada, Pepe Rejas, o el representant de la secció de futbol del Cercle Sabadellès, Joan Camps.
Dissenyada per l’italià Silvio Gazzaniga, la Copa fa 36,8 centímetres d’alçada. Té 13 centímetres de base i pesa més de 6 quilos. La seva talla representa dues figures humanes que sostenen el planeta Terra. A la base figuren els noms dels equips que han aconseguit guanyar-la algun cop.
Font: diariosabadell.com