El Casal Pere Quart (Rambla, 69) acollirà aquest diumenge, 9 de gener, la Copa Mundial de la FIFA Sud-àfrica 2010 que la selecció espanyola de futbol va guanyar al mes de juliol. Tothom qui vulgui podrà veure de prop el trofeu, que estarà exposat a l’equipament municipal de 10 a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda.
La Copa Mundial de la FIFA Sud-àfrica 2010 arriba a Sabadell en el marc d’un recorregut que l’està portant a diferents indrets de l’Estat. Dissenyada per l’italià Silvio Gazzaniga, la Copa fa 36,8 centímetres d’alçada. Té 13 centímetres de base i pesa més de 6 quilos. La seva talla representa dues figures humanes que sostenen el planeta Terra. A la base figuren els noms dels equips que han aconseguit guanyar-la algun cop.
L’arribada de la Copa a Sabadell és una manera de correspondre l’estima i el seguiment dels nombrosos aficionats i aficionades de la ciutat que van seguir puntualment l’evolució de la selecció espanyola al mundial de Sud-àfrica, fins que va aconseguir proclamar-se’n campiona. Així es va demostrar amb els milers de persones que es van trobar l’11 de juliol al parc de Catalunya per seguir la final del Mundial en directe, a través de la pantalla gegant instal·lada per un operador privat, tot comptant amb el suport municipal.
La selecció espanyola de futbol es va proclamar campiona al Mundial de la FIFA Sud-àfrica 2010, després de guanyar en la final la selecció holandesa. L’equip de Vicente del Bosque va aconseguir un lloc a la final després d’haver passat la primer fase i d’haver derrotat Portugal a vuitens de final, el Paraguai a quarts i Alemanya a semifinals.
A més del trofeu de Campió, al mundial de futbol 2010, que per primer cop se celebrava al continent africà, la selecció espanyola va aconseguir altres mèrits: Iker Casillas es va endur el Guant d’Or, David Villa va ser, amb cinc gols, un dels màxims golejadors, i la selecció en conjunt es va endur el Premi al Joc Net.
Font: diariosabadell.com