· La formació liberal considera vergonyós que la portaveu de Junts a l’Ajuntament de Sabadell menyspreï als castellanoparlants i intenti imposar el català com a llengua única.

El portaveu a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha qualificat de “vergonyoses” les declaracions de la portaveu de Junts en les quals considera que es parla massa castellà en el Ple de Sabadell. Hernández ho ha considerat “un atac a tots els sabadellencs” i per això ha demanat a l’alcaldessa, Marta Farrés, que “trenqui immediatament amb Junts, expulsant als seus assessors de govern” perquè Sabadell “és plural i divers i no pot consentir el menyspreu de supremacistes hispanòfobs”.

El portaveu de la formació ha lamentat que Junts “estigui més preocupat per l’idioma que es parla que per les propostes que es presenten per a millorar la ciutat” i per això ha considerat “indecent continuar mantenint dins del govern a dos assessors col·locats per Junts que costen a la ciutat 100.000€ a l’any”.

Adrián Hernández ha recordat que “tant castellà com català són llengües oficials al mateix nivell en la nostra comunitat” i que “ningú pot tractar d’imposar una sobre l’altra ni tractar d’apropiar-se del que és de tots”. El portaveu de Ciutadans ha conclòs lamentant que “el nacionalisme català segueixi obstinat a dividir a la societat en bons i dolents depenent de l’idioma que parlin”.