La formació taronja reclama a l’alcaldessa socialista que “es garanteixi la neutralitat dels edificis públics, especialment en període electoral”

Ciutadans (Cs) ha reclamat a l’alcaldessa de l’ajuntament de Sabadell que faci retirar la simbologia separatista que hi ha a la façana del consistori. El portaveu de Ciutadans a l’ajuntament, Adrián Hernández, ha assenyalat que “la resolució obliga el Govern i els Ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral”. Per això, requereix la retirada del edifici públic de qualsevol simbologia partidista que contingui imatges o expressions vinculades o similars a les que utilitzi qualsevol dels partits que concorren a les eleccions.

Des de la formació taronja s’ha constatat que “tot i les diferents resolucions de la Junta electoral, a Sabadell continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s’associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions”, ha explicat Hernández. I per aquest motiu en el Ple de gener el portaveu ha exigit a l’alcaldessa que retiri aquesta simbologia i ha avançat que si no es retira ho denunciarà a la Junta Electoral.

El portaveu ha criticat que els partits separatistes utilitzin les institucions “com a tauló de propaganda política al servei de la seva causa”. “Volem unes eleccions lliures i no veure com els partits separatistes novament volen adulterar la democràcia utilitzant les institucions per enviar missatges partidistes”, ha conclòs el representant de la formació liberal.