La formació liberal ha presentat una moció rebutjant l’esmena que elimina el castellà com a llengua vehicular a Espanya en la nova llei d’educació i reclamant un sistema trilingüe a Catalunya.

El portaveu de Ciutadans a l’ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha anunciat que el seu partit ha presentat una moció per al ple de gener perquè “es garanteixi l’educació en totes les llengües oficials i no es vulnerin els drets dels menors com pretén la Llei Celaá”.

Hernández critica que la nova Llei d’Educació del Govern d’Espanya recull una esmena de Plataforma per la Llengua, “una plataforma xenòfoba que es dedica a espiar i controlar que els nens i nenes parlin català en l’hora del pati, en el menjador o en les extraescolars”. Adrián Hernández ha recordat que aquesta esmena “presentada per ERC i acceptada pels socialistes a canvi de l’aprovació dels pressupostos” és una mostra més de “fins a on pot arribar PSOE i PSC”, que “venen els drets dels catalans a canvi de seguir en el poder”.

El portaveu taronja ha defensat que en Ciutadans “sempre hem apostat per un model trilingüe en l’ensenyament a Catalunya on català, castellà i anglès siguin llengües vehiculessis” i ha recordat que “en cap democràcia del món existeix un règim lingüístic com el model català que exclou una llengua oficial” i que, a més “és la llengua materna de la majoria de catalans”.

Adrián Hernández ha afirmat que “és molt necessari defensar els drets dels ciutadans de Catalunya” i ha denunciat “l’abandonament per part del Govern d’Espanya”. A més, el portaveu, ha assenyalat que des de la seva formació recorreran a totes les instàncies per a “aconseguir que els alumnes tinguin una educació justa i es respectin els seus drets”.