*La formació taronja proposa una línia de microcrèdits a interès 0%, establint un programa de subvenció directa, per a garantir la liquiditat de pimes i autònoms de Sabadell.

Sabadell, dimecres 10 de juny de 2020. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha demanat al govern de PSC i Podem la creació immediata d’un fons d’emergència de 500.000 euros per a ajudar als nostres comerciants, autònoms i petites empreses.

A causa de la pandèmia de la Covid19 molts treballadors de Sabadell s’han vist obligats a tancar la persiana durant diverses setmanes, per això Hernández defensa que “no podem obligar els nostres autònoms i comerciants a recórrer a crèdits ICO que per a petites quantitats no compensa pels interessos” i que “és imprescindible que l’Ajuntament ofereixi una línia de microcrèdits a interès 0% per a minimitzar els costos econòmics que milers de ciutadans estan tenint en la reobertura dels seus negocis i que pot marcar el present del treball”.

Com assenyala el portaveu “el govern de Sabadell no pot esperar a l’aprovació del pla de xoc prevista per a finals de juliol per a oferir aquesta concessió d’ajuda directa. Els autònoms i comerciants de la ciutat necessiten auxili de manera immediata per a no tancar el seu negoci”.

Hernández recalca que aquesta ajuda de mig milió d’euros és una primera línia, que si tingués èxit caldrà augmentar-la, i ha de ser independent i complementària a les ajudes que puguin venir a nivell estatal o autonòmic.