La Junta de Portaveus aprova per unanimitat una moció de Ciutadans (Cs) per adherir-se al manifest de l’ONU i fomentar polítiques que afavoreixin la inclusió social dels afectats 

Sabadell il·luminarà de blau la font de la Plaça de Catalunya el proper 2 d’abril per commemorar el del Dia Mundial de Conscienciació del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), gràcies a una iniciativa presentada pel Grup Municipal de Ciutadans (Cs). La mesura s’emmarca en les diferents accions aprovades per unanimitat en la Junta de Portaveus que inclouen “l’adhesió al manifest institucional de l’ONU sobre TEA”, ha explicat el portaveu de Cs, José Luis Fernández, i “el compromís perquè les persones amb aquesta malaltia puguin portar una vida plena i productiva”. A més, el consistori difondrà les diverses activitats previstes en aquesta jornada a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials institucionals.

José Luis Fernández ha aclarit que la iniciativa proposa també que “s’estudiï i valori la viabilitat d’instaurar un Sistema Aumentatiu de Comunicació (SAAC) amb símbols i pictogrames en diferents espais de Sabadell”, dissenyat en col·laboració amb les entitats que treballen amb afectats. D’altra banda, es crearà “una imatge que recordi la commemoració local d’aquesta jornada”, similar a les que ja es realitzen amb altres malalties i dies internacionals a la ciutat. Finalment, es convidarà a l’entitats i mitjans de comunicació del municipi a participar en les diferents accions institucionals o de les entitats del sector.

El portaveu de Cs ha recordat que “els nens i adults amb TEA s’enfronten a múltiples dificultats associades a la discriminació, l’estigma i la falta de comprensió que són inacceptables i els afecten greument”. Per això, Fernández ha conclòs que “cal que l’administració pública promogui i conscienciï una percepció positiva del TEA i cobreixi les necessitats d’aquestes persones” amb polítiques d’inclusió social tant laborals, com educatives o en la recerca sobre la malaltia, entre altres aspectes.