El regidor del Grup Municipal, Ramón García, reclama enllaçar el carrer Júpiter amb César Torres i els dos trams de Caresmar per garantir la mobilitat veïnal

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Ramón García, ha proposat que “es connectin els barris de Gràcia i Can Feu quan finalitzin les obres de soterrament de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat”, tal com porten anys reclamant els veïns. L’edil ha recordat que “el sector Planetes ha estat pràcticament un gueto des de la seva construcció”, perquè està envoltat per “autèntiques barreres físiques” com les vies del tren i algunes de les principals artèries d’accés a la ciutat com la Rambla Iberia i el passeig Can Feu, així com la plaça del Mil.lenari. 

Ramón García ha explicat que “la futura urbanització de l’espai que es generarà en desaparèixer els rails suposa una oportunitat idònia per comunicar aquesta zona amb la resta de la ciutat”. La iniciativa de Cs promou que es doni continuïtat física al trànsit rodat i al de vianants entre els dos trams del carrer Caresmar, així com des del carrer Júpiter fins al carrer César Torres. Històricament existia un pas a nivell en aquest últim punt, però es va eliminar en la dècada dels 70 arran d’un accident ferroviari.

La solució que ha suggerit l’edil de Ciutadans consistiria en “la prolongació natural dels dos segments de tots dos carrers que actualment estan incomunicats, mantenint-los en la mateixa direcció que tenen ara”. El regidor ha aclarit que aquest nexe viari“garantiria la integració urbana dels barris de Gràcia i de Can Feu sense necessitat que s’executin grans infraestructures”. L’objectiu fonamental de la mesura és “beneficiar la mobilitat dels veïns sense originar un excessiu trànsit rodat”, ha conclòs García.