La diputada local, Laura Vílchez, i el portaveu municipal, José Luis Fernández, recorden que no s’ha fet efectiva la decisió del Parlament, que fa gairebé dos anys va acordar impulsar les obres
 
La diputada sabadellenca de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Laura Vílchez, ha reclamat a la Generalitat “el compliment del compromís per construir la Escola Virolet i l’IES Can Llong” i, conjuntament amb el portaveu del Grup Municipal del partit a l’Ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha recordat que fins avui “no s’han complert els acords i els alumnes continuen en barracons”. Al maig de 2016 es va aprovar una proposta de resolució per impulsar les infraestructures, a més de destinar una dotació pressupostària per als treballs. Posteriorment, el Govern va anunciar que a la tardor del 2017 es licitarien les obres.
 
Laura Vílchez ha insistit en la necessitat que tots dos centres d’ensenyament “es construeixin el més aviat possible” perquè “la situació educativa dels nens i joves del barri de Ca Llong és intolerable”. Tant la diputada com Fernández han incidit que l’equip de govern de l’Ajuntament de Sabadell ha de “pressionar a la Generalitat” per aconseguir “una solució urgent”. L’Associació de Pares i Mares d’Alumnes (AMPA) i els veïns “porten anys reclamant tots dos equipaments” i “és prioritari acabar amb els barracons de la Escola Virolet i dotar al barri d’un institut”, han coincidit els dos representants de Cs.