El portaveu, José Luis Fernández, afirma que “tot el que passa per les seves mans és un desastre” com la caòtica situació de la mobilitat, els retards en les obres o la crisi amb la concessionària de neteja viària SMATSA

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha anunciat avui en roda de premsa que la formació taronja demanarà “el cessament del tinent d’alcalde d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC)” com a “màxim responsable” del cúmul de deficiències en la gestió de la seva àrea. El regidor ha destacat els problemes de mobilitat en el municipi, els retards constants en obres importants com el Parc del Nord o la plaça d’Espanya i, sobretot, el paper de Guerrer en la greu crisi oberta fa un any per l’equip de govern amb l’empresa SMATSA, la principal concessionària de la ciutat que s’encarrega de la gestió de residus urbans i neteja viària. El quatripartit “va fer llavors greus acusacions públiques de presumptes irregularitats que no ha demostrat fins al moment”. Cs presentarà aquesta demanda a través d’una moció en el proper ple municipal. 

Jose Luis Fernández ha afirmat que “tot el que passa per les seves mans és un desastre”, i ha recordat que la polèmica de SMATSA “va servir de cortina de fum per no parlar de la falta de neteja a la ciutat”. Segons l’edil, la concessionària va ser “el cap de turc”, però en un any “no s’han facilitat ni informes, ni dades ni el contracte que es volia anul·lar” perquè segons l’equip de govern presentava diverses irregularitats. Tot aquest tema ha destacat “per la improvisació i la falta total d’informació i transparència”, ha apuntat el regidor de Cs, Adrián Hernández.

El Grup Municipal de Cs reclamarà a l’alcalde que traslladi les responsabilitats de Guerrero a un altre regidor perquè “no es pot normalitzar que el govern constantment incompleixi els seus compromisos en temes d’Espai Públic, no doni informació, o que, com en el cas del caos circulatori en el passeig Ca Feu, directament agreugi el problema”, ha insistit el portaveu de Cs. La moció se sotmetrà a debat en el ple i “si Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell volen naufragar amb el govern en ple i el senyor Guerrero, els ciutadans prendran nota”, ha conclòs Adrián Hernández.