El diputat sabadellenc de Ciutadans (Cs) en el Parlament qualifica el referèndum il·legal de l’1-O de “coartada per declarar la independència”

“L’Ajuntament de Sabadell està segrestat per una voluntat política que és aliena a la ciutadania”, així ho ha assegurat en roda de premsa el diputat sabadellenc de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Joan García. Els tres regidors del Grup Municipal de la formació taronja a la ciutat van acompanyar a García i van coincidir en la preocupació del partit per les decisions que l’alcalde, Maties Serracant, està adoptant davant un referèndum il·legal i una llei suspesa pel Tribunal Constitucional: “L’alcalde ha abandonat la legalitat i la legitimitat que li dóna el seu càrrec”, ha afirmat García. El diputat ha subratllat que “l’1-O no és més que una coartada per declarar la independència” i, fent-li costat, el portaveu municipal, José Luis Fernández, ha alertat de les conseqüències que aquesta situació de “tensió social”pot comportar per a la institució, els seus treballadors i la ciutat.

A més, José Luis Fernández ha denunciat que el govern municipal va aprofitar l’aprovació de la llei separatista per crear un equip coordinador de la consulta i enviar un correu electrònic informatiu a tots els treballadors municipals“convidant-los a col·laborar”. El portaveu ha reclamat que “s’enviï un altre correu informant que la llei s’ha suspès i de les les conseqüències de participar d’un acte il·legal”, així com que “s’identifiqui a l’equip coordinador i es desmantelli l’adreça municipal des de la qual es va difondre”.

El regidor de Ciutadans ha anunciat que el seu grup ha sol·licitat “un informe jurídic” per aclarir la legalitat del decret signat per l’alcalde “sota la seva responsabilitat” després de l’aprovació de les lleis separatistes al Parlament i ha presentat un recurs: “Tenim un alcalde en rebel·lia”, ha indicat Fernández. Joan García ha recordat que les passades eleccions municipals van donar suport majoritari a les forces constitucionalistes i que el partit que representa Serracant “no va superar el 8% dels vots en alguns barris”. 

Per tots aquests motius, Cs vetllarà perquè la situació “no perjudiqui ni als treballadors ni als ciutadans” i es reunirà amb els sindicats del consistori i de la policia. El portaveu també ha recordat que des que al juliol es va realitzar el relleu en l’alcaldia “no hi ha activitat municipal ordinària. La ciutat està paralitzada”.