El portaveu municipal, José Luis Fernández, ha recordat esdeveniments com els que organitzaven emissores de ràdio que “diversificarien l’oferta per als joves” que ara està monopolitzada per les Barraques

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha proposat un paquet de millores per a les properes celebracions de la Festa Major de la ciutat basat en “una oferta més plural i en l’obertura de nous espais en el Eix Macià”. Fernández ha apostat per “recuperar una zona per a grans concerts, com l’amfiteatre del Parc Catalunya, que s’ha perdut com a lloc emblemàtic per a aquest tipus d’esdeveniments”. En aquesta línia, l’edil ha recordat “la bona acollida” que van tenir els anteriors festivals organitzats per emissores de ràdio juvenils, que van ocupar espais més allunyats del centre del Eix Macià, com la plaça de la Creu Alta o la Ronda Ponent, i que “haurien d’organitzar-se de nou per oferir alternatives d’oci al programa festiu”.

José Luis Fernández ha afirmat que “descentralitzar els actes programats en el Eix Macià”, on conviuen la fira d’atraccions i artesania, els concerts i les Barraques, “permetria esponjar la zona” i, alhora, “evitar que l’activitat de les Barraques se superposi a les altres i els resti rellevància”. Segons el portaveu de Cs, “si s’introduïssin més espais al programa podrien celebrar-se esdeveniments diferents i així no obligar als més joves a optar per un únic model d’oci, que monopolitzen les barraques”.

El regidor ha admès que l’edició dels festejos que acaba de concloure “ha funcionat bé”, però ha incidit que “és necessari introduir novetats i obrir més la festa a la ciutadania”, perquè “aquest any s’han fet canvis molt pocs rellevants i els únics significatius solament han servit per afavorir a les persones i col·lectius més afins políticament amb l’equip de govern municipal”, ha conclòs l’edil. A més, Fernández ha lamentat que les Barraques , organitzades des de fa anys per la mateixa comissió, “s’han convertit en un espai de consum d’alcohol i del que tampoc ningú controla el soroll de les casetes, cosa impedeix escoltar bé els concerts, entre altres molèsties”.