El portaveu, José Luis Fernández, reclama “deixar sense efecte” la decisió del govern municipal ja que la seva il·legalitat ha estat confirmada pel Tribunal Constitucional

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha presentat avui un recurs en el registre municipal que demana “deixar sense efecte el Decret d’alcaldia de suport al referèndum ilegal de l’1 d’octubre de 2017” signat per l’alcalde, Maties Serracant (Crida per Sabadell) dijous passat. El text al·lega que l’acte administratiu de Serracant és conseqüència de diverses accions polítiques“il·legals i suspeses per part del Tribunal Constitucional i per tant sense vigència ni marc jurídic legal”.

José Luis Fernández ha explicat que el contingut del recurs es presentarà en el proper ple municipal i es farà arribar tant a les entitats com als ciutadans i, per descomptat, al Parlament i a la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, els diputats sabadellencs de Cs, Joan García i Laura Vílchez, han assegurat que des de la seva formació “es vetllarà pel compliment de les lleis” i han advertit que els alcaldes “no poden obligar als funcionaris ni a la policia local a posicionar-se públicament dient si van a participar d’una il·legalitat com és l’1-O”.

Tanmateix, els diputats de Ciutadans han recordat que en les eleccions autonòmiques del 27-S, “les forces constitucionalistes van obtenir majoria a Sabadell”, per la qual cosa “la deriva separatista de l’Ajuntament d’aquesta ciutat no té cap legitimitat”“L’alcalde de Sabadell no pot parlar sobre aquests temes en nom dels sabadellencs”, han agregat els representants de Cs . Els partits constitucionalistes amb suport majoritari, han insistit García i Vílchez, “no van votar unes lleis separatistes que són il·legals i suposen un atac a la democràcia”.