El portaveu municipal, José Luis Fernández, afirma que l’ajuntament ha de “solucionar el problema i després demanar comptes a qui correspongui” però “no pot tirar pilotes fora”

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha reclamat a l’equip de govern que intervingui “de forma immediata” per posar fi a la plaga de xinxes que afecta a diversos blocs de pisos del polígon Els Merinals. El regidor ha qualificat l’actual situació a la zona de “insalubre i greu” i ha advertit que“l’ajuntament no pot tirar pilotes fora”, sinó que “ha de solucionar el problema i després demanar comptes a qui correspongui” en referència a la Generalitat. El Govern és responsable dels habitatges, depenents de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, així com de la reubicació dels veïns en nous pisos que fa anys que hauria d’haver-se executat.

José Luis Fernández ha criticat que de nou el govern de Sabadell “es renta les mans quan hi ha un problema i mira per a un altre costat”. Els veïns del barri porten anys denunciant la brutícia i deixadesa de l’espai públic, a més de la presència de nombrosos rosegadors, paneroles i la proliferació de coloms i cotorres. A això se suma ara la nova plaga. Encara que el portaveu municipal ha recordat que “aquesta situació tercermundista l’ha provocat la desídia de la Generalitat”, ha afegit que “és molt poc responsable donar la culpa a uns altres per no fer res”.

Per això, Fernández ha lamentat que el quatripartit deixi “a la deriva” als afectats mentre la Generalitat pren una decisió. “El tema requereix una resposta eficaç ara i no es pot estar a costa de que una altra administració no actuï o ho faci dins de massa temps”, ha afirmat. El portaveu ha explicat que traslladaran el problema al Grup de Ciutadans en el Parlament de Catalunya per“preguntar què planeja fer la Generalitat al respecte”.