● El portaveu, Adrián Hernández, critica que s’ha creat “un càrrec innecessari” per encobrir el cessament de la directora, Montserrat Pérez

Sabadell, dilluns 8 de maig del 2017.  El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha afirmat que el trasllat de l’actual directora de Ràdio Sabadell, Montserrat Pérez, a un nou lloc de treball suposa “un cessament encobert” i emmascara “el fracàs polític de l’equip de govern a reformar el model d’emissora municipal”. Pérez s’encarregarà ara de la futura Escola de Ràdio que es vol crear, mentre un consell de redacció dirigirà la ràdio fins que es nomeni un nou responsable. El portaveu ha afegit que el nou càrrec de Pérez “és innecessari” i “s’ha creat a mida per resituar-la”. Des del principi de la legislatura, Cs ha reclamat al quatripartit que transformi l’empresa municipal en “un ens plural i al servei de la ciutadania”

El nou càrrec directiu implica, segons Hernández, “un greuge comparatiu amb el procediment seguit en l’acomiadament de l’antic cap tècnic de l’emissora”. Llavors el govern va argumentar que “no hi havia diners encara que era un lloc necessari”, en canvi “ara sí que hi ha fons per crear un nou càrrec per a Pérez”. Durant l’actual direcció (i sota la gestió política del regidor Miquel Soler, de Guanyem Sabadell) va esclatar un conflicte amb els treballadors de l’empresa municipal que van denunciar unes precàries condicions laborals, coaccions i la politització de l’emissora, entre altres aspectes. La crisi va acabar amb la dimissió de Soler, a qui va substituir la seva companya de partit, Marisol Martínez, qui ha pres la decisió de traslladar a la directora.

Ciutadans ja va advertir que la reforma de Ràdio Sabadell fracassaria quan es va nomenar a Pérez “de forma exprés sense un procés previ de consens amb el consell consultiu de l’emissora i els diferents grups municipals”, ha recordat el regidor. Hernández ha afegit que “es va apostar per continuar el fallit model socialista sense començar de zero, al·legant que seria una pèrdua de temps”, però tant la inadequada gestió de Soler com els moviments actuals de Martínez han demostrat que “en realitat s’ha perdut tota una legislatura sense haver dissenyat una nova Ràdio Sabadell”. El portaveu de Cs ha lamentat que “el projecte s’haurà d’abordar en el proper mandat com la majoria de temes importants per a la ciutat”.