● El regidor, José Luís Fernández, acusa a l’equip de govern de “descontrol” i qualifica de “rectificació encoberta” la pròrroga de les targetes T-10.

 

Sabadell, divendres 3 de març del 2017. La decisió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sabadell de prorrogar els abonaments de 10 viatges de l’empresa Transports Urbans de Sabadell (TUS) demostra “el descontrol existent en la política de transport públic”, segons ha criticat el regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), José Luís Fernández. Les targetes T-10 adquirides en 2016 caducaven el 28 de febrer, però el quatripartit ha optat per mantenir la seva vigència durant tot el 2017 tot i que en el passat ple de desembre es va aprovar la pujada de tarifes del transport urbà col·lectiu amb el vot contrari de Cs. Fernández ha qualificat de “rectificació encoberta” la mesura i ha afegit que suposa “una discriminació que beneficia als clients ocasionals i perjudica a aquells que més usen els autobusos i van gastar les seves targetes”.

José Luís Fernández ja va avisar en la sessió plenària de final d’any que pujar el preu dels títols més usats i baixar els que menys s’utilitzaven era “un error”, i va acusar al govern municipal de realitzar “una política d’improvisació constant” en aquest tema. La pròrroga de la vigència dels tiquets de 2016 ha confirmat les crítiques de l’edil de la formació taronja, que ha recordat que l’Ajuntament de Sabadell va optar per “pujar l’abonament propi de 10 viatges en contra de l’opció de congelar tarifes adoptada per la ATM (Autoritat Metropolitana del Transport) en tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona”. Aquesta situació restava competitivitat als abonaments locals, segons Fernández: “La gent preferirà comprar targetes T-10 de la ATM abans que les de la TUS, perquè poden anar tant amb tren com amb autobús”.

Fernández va aconsellar al seu moment al quatripartit “apostar perquè a més de potenciar la venda d’abonaments mensuals, es pugui adquirir la targeta de 10 viatges de la TUS en molts més punts i, sobretot, en la majoria de llocs on està a la venda el títol similar de la ATM”. Per això, ha conclòs que la marxa enrere del govern implica “un nou cop a la credibilitat i promoció dels títols propis de la ciutat”.

TUS