● El portaveu, Adrián Hernández, planteja la mesura com una solució temporal fins que en 2019 es construeixin les dues noves plantes de l’Hospital de Sabadell
Sabadell, divendres 20 de gener del 2017. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha proposat que se solucioni temporalment “el problema de col·lapse de les Urgències de l’Hospital de Sabadell derivant pacients a la Clínica del Vallès”. El regidor, en roda de premsa, ha afirmat que “és increïble que hi hagi un centre saturat i a la mateixa ciutat un espai amb plantes buides”. Hernández ha insistit que la mesura, que es presentarà al proper ple com a moció, és “la solució més econòmica i senzilla per donar una assistència digna als usuaris” fins que en 2019 estiguin construïdes les dues noves plantes d’Urgències previstes pel Taulí. També ha criticat que la Generalitat actualment “impulsa accions de gran impacte mediàtic però poc efectives” mentre continua “el dèficit històric d’inversions sanitàries en el Vallès Occidental”.
Adrián Hernández ha assegurat que la saturació de les Urgències del Taulí, que a 17 de gener tenia “59 pacients en Urgències esperant llit i la meitat d’ells ingressats 24 hores abans”, no respon a una situació puntual per una epidèmia greu. Segons el regidor de C’s “la grip no és el problema, en tot cas ho agreuja”, ja que “històricament es repeteixen situacions de col·lapse en totes les èpoques de l’any”. El regidor de C’s ha denunciat que “les ambulàncies no poden descarregar malalts i hi ha una falta total d’intimitat: amb passadissos intransitables replets de cadires i llits, en els quals vomita gent o les infermeres han de posar-se a punxar a pacients de genolls”.
El portaveu ha plantejat que “Ciutadans aposta per un sistema públic sanitari” però si un equipament està a la seva màxima capacitat, caldrà “treballar en un conveni amb la Clínica del Vallès diferent a l’anterior, que mantingui les intervencions quirúrgiques a l’hospital públic”. L’any passat la Generalitat va finalitzar l’acord amb el centre sabadellenc “per acabar amb les privatitzacions en el sistema sanitari català”, però “no va haver-hi planificació” i actualment es deriven pacients a Sant Cugat, a l’Hospital General de Catalunya (HGC). Hernández ha advertit que “la ideologia no pot anar en contra de l’atenció sanitària a les persones” i, mentrestant, caldrà “seguir treballant amb tots els proveïdors sanitaris” a més de “millorar els greus problemes de l’atenció primària”.