● Ramón García ha explicat que s’ha estimat parcialment una al·legació del seu Grup Municipal i s’accepta recollir-la quatre dies setmanals per evitar les males olors per la calor

Sabadell, dilluns 9 de gener del 2017. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Sabadell, Ramón García, ha explicat que el quatripartit no ha acceptat la proposta del seu partit per recollir la matèria orgànica a la ciutat “sis dies a la setmana entre els mesos d’abril i octubre”. L’equip de govern ha acceptat parcialment l’al·legació presentada per la formació taronja a les Carta de Serveis Municipals i es passarà de les tres vegades de recollida setmanals actuals a quatre en aquest període. Ramón García ha qualificat la mesura aconseguida de “un mínim que garantirà que no hi hagi escombraries podrint-se en cap contenidor marró tres dies seguits” i ha animat al quatripartit a “ampliar el servei fins als sis dies setmanals”

L’edil ha recordat que “la fracció orgànica és la que suposa major perill mediambiental i més molèsties per als veïns si no es tracta de manera adequada”, la qual cosa la converteix en un eix de la política de residus sòlids urbans de C’s. García ha assegurat que les males olors per l’efecte de la calor en la descomposició són “un dels obstacles per aconseguir els objectius de reciclatge en matèria orgànica”. En aquesta època de l’any les temperatures normals a l’interior oscil·len entre els 35 i 60 graus, accelerant la putrefacció. Per això, “una retirada més freqüent animaria als veïns a reciclar i a usar els contenidors de fracció orgànica”

García ha afegit que actualment les borses passen una mitjana de tres dies dins dels contenidors marrons, mentre que la fracció resta es recull sis dies per setmana. El responsable de C’s ha qualificat de “incongruent” aquesta situació: “No és el mateix tenir cartró que restes de peix i fruita durant tres dies en un contenidor”.

org