● José Luís Fernández explica que el Grup Municipal proposava bonificar les altes realitzades pels amos en el cens municipal i només cobrar quan les fes l’Ajuntament d’ofici.

 

Sabadell, dilluns 19 de desembre del 2016. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luís Fernández, ha lamentat que el quatripartit hagi desestimat que “les inscripcions de mascotes fetes voluntàriament pel propietari en el cens municipal siguin gratuïtes”. La formació taronja havia proposat aquesta mesura com a al·legació a la modificació de les ordenances fiscals i reguladores de preus públics, en concret a la 3.19 de taxes per als serveis relacionats amb animals de companyia. La proposta de C’s pretenia que “el cost econòmic no fos una trava” perquè els amos de gossos, gats i fures regularitzessin la situació dels seus animals en el Registre Municipal d’Animals Domèstics i de Companyia (RADC)

La inscripció d’una mascota en el cens municipal és actualment obligatòria i costa 23,40 euros. També els amos d’aquests animals estan obligats a posar-los el xip identificatiu. Segons ha explicat l’edil de C’s, l’equip de govern ha considerat que “el problema és tenir animals incontrolats dels quals es desconegui el seu estat de salut i si suposen algun tipus de perill per a ells o pels altres”. En qualsevol cas, el control en un registre facilita i agilitza els tràmits de recuperació de l’animal en cas de pèrdua o robatori.

pgh