Adrián Hernández adverteix que seria “un error” aprovar-ho en el ple de maig “sense escoltar a l’oposició i a tots els interessats, tan sols per complir el promès en una roda de premsa”

Sabadell, divendres 15 d’abril de 2016. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a Sabadell, Adrián Hernández, ha reclamat a l’equip de govern municipal que “ajorni l’aprovació en el ple del nou reglament de cessió de locals municipals per a associacions i entitats sense ànim de lucre”, prevista per al proper mes de maig. El regidor ha subratllat que “el nostre objectiu és aconseguir el consens que permeti redactar un bon reglament que garanteixi la igualtat d’accés, evitant el clientelisme, i que contribueixi a millorar el gran teixit associatiu que existeix a la nostra ciutat”. En opinió d’Hernández, “seria un error precipitar-se sense escoltar a l’oposició i a tots els interessats, tan sol per complir el promès en una roda de premsa”.

El portaveu de C’s ha recordat que l’equip de govern va presentar a l’oposició “el document actual amb un calendari i les línies bàsiques de la proposta” el passat 17 de març, “amb prou feines cinc minuts abans d’anunciar-ho en roda de premsa”. Des de llavors, “el govern i els grups de l’oposició solament hem mantingut dues reunions en les quals ha quedat clar que existeixen importants diferències de criteri tant sobre l’objecte del reglament com l’articulat” entre el govern quatripartit i la resta de formacions del consistori, ha constatat l’edil de la formació taronja. Un dels punts que Ciutadans modificaria del reglament és “el que obliga a les entitats a pagar els subministraments dels locals cedits”, la qual cosa segons el regidor “pot perjudicar al servei que aquestes entitats sense ànim de lucre donen després als ciutadans”.

Ciutadans i la resta de partits de l’oposició volen “reglamentar tots els béns municipals que puguin ser cedits a les entitats”, ha apuntat Hernández. En canvi, l’edil ha assenyalat que “el govern pretén regular solament un tipus de propietats en aquest moment”. El portaveu municipal de C’s ha lamentat que tampoc existeix acord sobre la composició d’assignació del reglament, ja que “l’oposició creu que ha d’haver-hi representació de tots els grups municipals i el govern pretén que estigui integrada solament per personal tècnic”.

AdriRS