Segons José Luis Fernández “si s’analitzen les dades el pressupost augmenta un 7% i no el triple com s’ha informat als mitjans de comunicació amb un titular enganyós”

Sabadell, dilluns 4 d’abril de 2016. El regidor de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luis Fernández, ha criticat avui que en el Pla de Dignificació de l’Espai Públic que va presentar la setmana passada l’equip de govern municipal “s’ha magnificat la xifra d’inversió prevista amb finalitats propagandístiques”. Segons Fernández, “si s’analitzen les dades, es comprova que els 2 milions de pressupost destinats a aquest capítol solament suposen un augment del 7% respecte a l’exercici anterior. No es triplicarà com van assegurar el tinent d’alcalde, Maties Serracant, i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, en roda de premsa”.

El regidor de Ciutadans ha lamentat l’actitud del govern municipal envers els partits de l’oposició “perquè no ens ha presentat oficialment la proposta, tot el que sabem és per la premsa. Hem de suposar que les inversions del pla són les ja previstes al pressupost municipal”. Fernández ha carregat contra la doble rasadora de l’equip de govern:“Quan a la fi de l’any passat Ciutadans va presentar la proposta de Pla de Rehabilitació de l’Espai Públic (pràcticament idèntica a aquesta en les seves línies principals) se’ns va acusar que era poc realista, electoralista i populista. Ha deixat d’ésser aquestes tres coses de sobte, o el Pla de Dignificació de l’Espai Públic també és poc realista, electoralista i populista?”, s’ha preguntat l’edil de la formació taronja. “Si el govern municipal ja sabia llavors que tindria els diners, podríem haver consensuat una proposta de ciutat i no solament de govern”. 

José Luis Fernández sí s’ha mostrat a favor de la reorganització del servei d’inspecció de Via Pública perquè “un major control sobre aquesta contracta de l’ajuntament repercuteix en una major eficàcia dels serveis de neteja”. A més, l’edil de C’s ha considerat que si es va a incrementar en 150.000 euros el pressupost en electricitat de l’enllumenat públic “és perquè la quantitat destinada fins ara era insuficient i aquesta escassetat es pal·liava utilitzant apagades selectives cosa que aquest govern negava”“Celebrem aquesta rectificació que demostra que s’apagaven les llums per estalviar”, ha agregat el regidor de C’s. Fernández ha conclòs que “s’ha de buscar un estalvi i una menor contaminació però que sigui per una major eficiència energètica en lloc de per il·luminar pitjor la ciutat”.

lr-_CHN2785-redes