● Una moció de C’s proposarà al ple que s’avali la incompatibilitat en l’acompliment dels càrrecs de regidor i diputat

Sabadell,  dimecres 24 de febrer de 2016. Ramón García Fernández, número 6 en la llista electoral de Ciutadans (C’s) en les passades eleccions municipals serà investit en el ple de demà com a nou regidor de la formació en la corporació municipal de Sabadell. Ramón García va néixer a Sabadell en 1984. La seva trajectòria professional està vinculada al món sanitari de la ciutat, concretament al servei de Radiologia de l’Hospital Parc Taulí. Ha cursat estudis de Fisioteràpia, una disciplina en la qual ha centrat la seva vida laboral més recent. García està vinculat a Ciutadans des de 2011, encara que es va afiliar en 2012. Ramón García substitueix al càrrec a l’anterior portaveu municipal de la formació, Joan García, que va renunciar a l’acta d’edil després de ser triat diputat en el Parlament de Catalunya, tal com exigeixen els Estatuts del partit. El nou portaveu de la formació al consistori de Sabadell és Adrián Hernández, encara que Joan García segueix com a coordinador local de C’s.

La investidura de Ramón García coincidirà amb el debat en el plenari d’una moció presentada pel Grup Municipal de C’s que pretén que sigui incompatible per llei exercir alhora els càrrecs de diputat i de regidor. La moció insta a la Generalitat a realitzar “la modificació legislativa necessària per eliminar la compatibilitat de càrrecs, perquè l’acumulació de càrrecs impedeix exercir-los de la millor forma possible i amb la correcta dedicació”, ha destacat Adrián Hernández, portaveu municipal de C’s. La proposta també suggereix “que els alcaldes hagin d’exercir amb dedicació exclusiva obligatòria en els municipis on percebin una retribució superior a tres vegades el salari mínim interprofessional”, ha assenyalat Hernández. 

El document de C’s planteja a la resta de grups polítics amb representació en el consistori sabadellenc que, mentre no es modifica la legislació vigent, “els seus càrrecs públics actuïn sobre la base dels principis que defensa la moció i renunciïn a l’acumulació de càrrecs al moment en el qual han de començar a exercir plenament les seves funcions”, ha destacat Hernández. En cas d’aprovar-se, l’acord es traslladarà a la presidenta del Parlament de Catalunya, a la resta de membres de la taula i als presidents de tots els grups parlamentaris.

180116-Ramón-García