● La petició de Joan García i Laura Vílchez insta al Govern a iniciar les obres de l’institut durant el present exercici pressupostari

Sabadell, dimarts 16 de febrer de 2016. Els dos diputats sabadellencs de Ciutadans (C’s) en el Parlament de Catalunya, Joan García i Laura Vílchez, han registrat avui en la càmera catalana una proposta de resolució per desencallar el projecte del futur Institut d’Educació Secundària (IES) de Can Llong. La proposició parlamentària insta al Govern de la Generalitat “a executar de l’obres durant l’actual exercici pressupostari i a destinar els recursos pressupostaris suficients que garanteixin el projecte”, ha explicat el diputat i coordinador local de C’s, Joan García.

García ha defensat la construcció immediata de l’equipament educatiu donades les especials característiques del barri i les seves urgències històrica: “Can Llong ha registrat un notable augment de població en els últims anys i el perfil jove de les famílies que viuen en ell fan urgent la construcció de l’institut i també d’un ambulatori i d’una escola que acabi amb els barracons del col·legi Can Virolet”. 

El diputat ha recordat que fa uns mesos ja es va presentar una proposta de resolució en el Parlament pàra tractar d’impulsar la construcció de l’ambulatori de Can Llong, que “tristament és l’únic barri de la ciutat que no disposa d’un CAP propi”. García ha avançat que pròximament també es registrarà en la càmera catalana una proposta “perquè els barracons del col·legi Can Virolet desapareguin i es construeixi el centre educatiu”, ha precisat el coordinador local de C’s.

Per Ciutadans, la paràlisi dels equipaments pendents en Can Llong és “molt preocupant”. Joan García atribueix el problema “a la falta d’interès de la Generalitat, per a qui l’educació mai ha estat prioritària, i també a la passivitat dels governs municipals, inclòs l’actual, que mai s’han implicat de debò a impulsar-los”.

García y Vílchez (Parlament)