Ciutadans “desconfia” del benefici de fer més zones per a vianants el Centre mentre no s’acabin les rondes

● El portaveu municipal de C’s, Joan García, demana una millor gestió de les zones blaves, més busos i l’habilització d’aparcaments dissuasius  park&ride  

Sabadell, dimecres 14 d’octubre del 2015.

El Grup Municipal de Ciutadans a Sabadell veu amb una certa “desconfiança” la iniciativa de l’equip de govern d’augmentar la conversió de vials importants en zona de vianants al barri centre, Joan García, portaveu municipal de C’s a Sabadell assenyala que “no poden augmentar-se les zones de vianants del Centre si abans no està garantida la mobilitat interna i es disposa d’alternatives per derivar el trànsit. Si una cosa necessita el Centre, no són més zones de vianants sinó augmentar-ne els accessos”.

García defensa que un hipotètic augment dels carrers per a vianants al Centre no es pot plantejar “mentre no estiguin acabades les rondes i el Quart Cinturó, un vial molt necessari i que des de sempre ha reivindicat Ciutadans”. Quan aquestes infraestructures estiguin acabades,

El model de mobilitat que proposa el Grup Municipal de Ciutadans per a Sabadell està bassat en la reducció del trànsit intern, la millora de la connectivitat externa de la ciutat i, a la vegada, en la millora de l’accessibilitat interna. Perquè aquests objectius es puguin assolir, cal dur a terme un pla d’actuacions complementàries, com ara “un nou sistema de gestió de les zones blaves, un increment de la freqüència de pas d’algunes línies de bus i la posada en marxa d’un aparcament dissuasiu del tipus Park&Ride a partir del juliol del 2016, quan entri en servei el Metro de la ciutat”, afegeix García.

4cinturo