Ciutadans denuncia l’abandonament municipal dels veïns del barri de Can Llong

 Joan Garcia, portaveu municipal de C’s a Sabadell, lamenta que l’equip de govern té “altres prioritats abans de donar solució a les necessitats dels seus ciutadans”

Sabadell, dilluns 5 d’octubre de 2015.   El barri de Can Llong, situat al nord-oest de Sabadell, va ser concebut fa dues dècades com la zona de creixement “idíl·lic” del nou Sabadell del segle XXI.

Malgrat l’acumulació de promeses municipals, el barri continua a la cua de les prioritats municipals tot i que fa anys que els seus habitants reclamen un institut, un ambulatori i diverses millores urbanístiques, entre altres mancances.

El darrer oblit de l’Ajuntament de Sabadell ha estat deixar sense carrer urbanitzat a un centenar de veïns que han d’evitar sots, formigó que fa mal als genolls dels nens i fang per arribar als seus habitatges (de protecció oficial), perquè ningú s’ha recordat de posar-hi el paviment, ni la vorera ni res de res. “És indigne que un dels barris amb més possibilitats de Sabadell es trobi en aquesta situació”, denuncia Joan García, portaveu municipal de C’s a l’Ajuntament de Sabadell.

Fa una dècada que els veïns del carrer del Parc de les Aigües (en realitat ni tan sols es diu carrer) viuen als seus habitatges construïts per l’empresa municipal Vimusa al barri de Can Llong. Des de llavors, es queixen a l’Ajuntament de què l’accés als seus habitatges ha esdevingut perillós especialment pels nens, perquè està ple de cotxes mal aparcats (i que accedeixen sense respectar als vianants), brutícia, vidres trencats, excrements de gossos i fang. Però fins ara no han rebut cap resposta seriosa del consistori, només promeses incomplertes amb bones intencions.

Joan García lamenta la situació en que es troben els veïns: “És una llàstima que l’equip de govern tingui altres prioritats, abans que resoldre els problemes dels seus veïns. I això és vàlid tant per l’anterior consistori socialista com pels nous governants independentistes pels qui sembla que no existeixen els barris on no els voten”

Els veïns afectats han explicat a Ciutadans que l’ajuntament fa temps que promet una solució que no arriba mai. Els han parlat d’una urbanització parcial del carrer (amb una amplada de 10 metres) i fins i tot d’una connexió viaria entre el carrer Estrasburg i el limítrof barri de Can Rull. Però tot ha quedat en un no res. “No es pot tenir a la gent més de déu anys sense solucions”, es queixa García.

Joan Garcia creu que darrere de la situació dels veïns del carrer de les aigües s’amaga una política municipal excloent basada a deixar de banda els barris menys proclius electoralment. “No té sentit que una de les zones demogràficament més actives de Sabadell, amb més natalitat i més nens encara no tinguin ni institut ni ambulatori i que la major part de les seves aules escolars estiguin en barracons. Per no parlar de la urbanització del Parc de les Aigües, que sembla que no es farà mai. Això seria impensable al Centre”, denuncia el portaveu municipal de C’s.

parc aigues 2 (2)