Ciutadans aconsegueix que Sabadell opti a convertir-se en una ciutat amiga de la infància d’ UNICEF

Joan García, portaveu del Grup Municipal de C’s creu que formar part de la xarxa “permetrà construir una ciutat que resolgui les nostres necessitats més urgents”

Sabadell, dilluns 21 de setembre de 2015. La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat avui per unanimitat una moció del Grup Municipal de Ciutadans que permetrà que Sabadell obtingui el reconeixement com a ciutat amiga de la infància d’UNICEF i entri a formar part de la xarxa internacional del mateix nom. La xarxa de Ciutats amigues de la Infància promou accions en l’àmbit local en polítiques de drets dels infants i també que la ciutadania es comprometi de debò en el com compliment efectiu aquests drets dels infants. A Catalunya només formen part d’aquesta xarxa Lleida, Cornellà i Barcelona.
Joan García, portaveu municipal de Ciutadans, explica que convertir Sabadell en una Ciutat amiga de la Infància “permetrà construir una ciutat que resolgui les nostres necessitats més urgents aprofitant les experiències i les sinergies generades per la xarxa” i afegeix que també serà una bona eina per “incrementar la participació de la infància en la creació del nou model de ciutat que defensem”.

Entrar a formar part de les Ciutats Amigues de la Infància és senzill. Primer s’haurà d’aconseguir la condició de municipi aliat de la infància, que s’obtindrà automàticament quan l’ajuntament ho demani al comitè català d’UNICEF Comitè Espanyol. El següent pas serà establir un protocol de comunicació i col·laboració entre el govern municipal de Sabadell i el comitè espanyol d’UNICEF que permeti treballar conjuntament per assolir els requeriments que obren la porta a obtenir el segell que reconeixerà Sabadell com una ciutat amiga de la infància.

García subratlla que participar en xarxes de ciutats per temes específics “és una forma magnífica d’adquirir experiències i de situar Sabadell al plànol nacional i internacional que mereix”. De fet,C’s sempre ha defensat que s’ha d’impulsar que Sabadell tingui la presència més gran possible a les xarxes espanyoles, europees i internacionals de ciutats pel benefici directe que això significa per a la ciutadania.

CiudadAmiga