Ciutadans lamenta el continuisme de la Festa Major 2015 i la manca d’esdeveniments programats als barris

 Joan García, portaveu municipal de C’s, aplaudeix que l’equip de govern es plantegi canviar la ubicació de les barraques l’any vinent

Sabadell, dimecres 22 de juny de 2015.  “La Festa Major de Sabadell d’enguany continuarà girant l’esquena a la major part de la ciutat doncs la majoria d’activitats estan programades al Centre o, puntualment, al districte 2. Un altre cop s’oblida que també és la festa major de tots els barris”. Així de contundent s’ha mostrat avui Joan Garcia, portaveu municipal de C’s a Sabadell, a l’hora de valorar la programació de la Festa Major del pròxim mes de setembre. Garcia considera que els eixos essencials de la festa mostren un “continuisme” en relació a l’estil de l’anterior equip de gover,n del PSC. Malgrat això, C’s aplaudeix “l’esforç fet per les entitats presents a la comissió i que donen contingut cultural a la festa major”

Joan Garcia assenyala que cal un nou model de festa major que reflecteixi millor la realitat de la ciutat: “No té sentit activitats infantils en anglès, per exemple, i que no hi hagi cap de bilingüe. No es pot oblidar que el castellà continua essent l’idioma majoritari i d’ús més freqüent a la ciutat. És un fet gravíssim que les administracions públiques ignorin de forma premeditada i partidista els drets lingüístics de la ciutadania”. El portaveu municipal insisteix que “cal una festa major més plural i cosmopolita, pensada per a tots .

García també agraeix la voluntat de diàleg de l’equip de govern, que es planteja estudiar una nova ubicació per a les barraques a l’edició de la festa major del 2016, i que té previst adoptar mesures correctores per evitar-ne molèsties als veïns. “Esperem que les mesures promeses s’apliquin correctament”, subratlla García.

Malgrat tot, per a C’s no hi ha suficient amb això: “Exigim al govern un compromís en ferm. A la propera junta de portaveus, demanarem a l’alcalde un compromís oficial”, Ciutadans sempre ha defensat els drets dels veïns de la Creueta i dels voltants de l’aparcament del Vapor Turull, que any rere any denuncien les molèsties que els hi ocasionen les barraques.

Ciutadans defensa un nou model de barraques, més plural i obert, i per aquest motiu té la intenció de reunir-se amb els organitzadors.

festamajor