Ciutadans celebra que el pacte contra la corrupció a Sabadell sigui gairebé ja una realitat

  • “Una comissió controlarà les assignacions a les entitats de la ciutat per garantir l’equitat”, destaca el portaveu municipal de C’s, Joan García

Sabadell, dimecres 15 de juliol del 2015. Si res no es torç, Sabadell tindrà finalment un pacte anticorrupció i per la transparència. Tots els partits de l’oposició municipal (tret d’Unitat pel Canvi) hi han inclòs aquesta reivindicació de Ciutadans al pacte per la governabilitat de la ciutat que portaran al pròxim plenari municipal de la ciutat i que per aritmètica (15 de 27 regidors) s’hauria d’aprovar.”Hem de felicitar-nos tant per l’abast de l’acord assolit com per què Sabadell esdevindrà una ciutat capdavantera en la lluita contra la corrupció”, destaca el portaveu municipal de C’s, Joan García.

L’acord rubricat per C’s, PSC, CiU, Guanyem i PP recull la creació d’una Comissió de Transparència “que estarà presidida de forma rotatòria per representants dels grups de l’oposició, per garantir-ne la neutralitat i la seva operativitat”, subratlla García. Aquesta comissió serà l’encarregada de redactar i donar contingut al futur pacte anticorrupció i per la transparència sabadellenc.

Una de les atribucions de la futura Comissió de Transparència serà el control de totes les assignacions de recursos i subvencions que l’Ajuntament destini a les entitats de la ciutat “per garantir-ne l’equitat i evitar que hi hagi entitats de primera i de segona classe per motius polítics”,incideix el portaveu municipal de C’s. Això significa de fet que les assignacions (siguin subvencions econòmiques o altres aportacions, com la cessió d’espais municipals o d’altres tipus de recursos públics “requeriran l’aprovació de la Comissió de Transparència, que serà l’encarregada d’elevar les propostes al plenari”.

Estem doblement satisfets”, afegeix Joan García, “primer, perquè Sabadell es mereix la creació d’una Comissió de Transparència per trencar amb el passat i obrir les portes a una nova forma de fer política; i segon, perquè el pacte anticorrupció ha estat un dels pilars del programa electoral de Ciutadans als darrers comicis municipals i una de les nostres prioritats”.

lr-_CHN6333-803